Haberler

Kalpten beslenen 1 kilogramlık yağ kitlesi başarılı operasyonla çıkarıldı

Güncelleme:

Burdur'da yaşayan Yahya Özsoy, ilaç raporunu yeniletmek için gittiği hastanede kalbinde nadir rastlanan bir kitle olduğunu öğrendi. Denizli Özel Tekden Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla kalbinden beslenen ve kalbini çepeçevre saran 1 kilodan fazla yağ kitlesinden kurtulan hasta, sağlığına kavuştu.

Kalpten beslenerek çevresini tamamen saran 1.1 kilogram yağ kitlesi görenleri hayrete düşürdü

İlaç raporu yeniletmeye gittiğinde kalbinde kitle olduğunu öğrenen hasta, Denizli Tekden Hastanesi'nde sağlığına kavuştu

DENİZLİ - Burdur'da yaşayan ve kalbindeki sıkışma şikayetleri artan Yahya Özsoy, ilaç raporunu yeniletmek için gittiği hastanede kalbinde nadir rastlanan bir kitle olduğunu öğrendi. Denizli Özel Tekden Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla kalbinden beslenen ve kalbini çepeçevre saran 1 kilodan fazla yağ kitlesinden kurtulan hasta, sağlığına kavuştu.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Yahya Özsoy, daha önce anjiyo olduğu için sürekli kullanması gereken ilaçların raporunu yeniletmek ve kalbinde artan sıkışma şikayetlerini kontrol ettirmek için hastaneye müracaat etti. Yapılan kontrolde kalbinde şüpheli bir kitle tespit edilen Özsoy, Denizli'ye sevk edildi. Özel Tekden Hastanesi'ne müracaat eden Özsoy, tetkiklerinin tamamlanması ile kalbinde sık rastlanmayan, kalbinin damarlarından beslenen ve kalbini tamamen saran bir kitle olduğu tespit edildi. Yapılan ameliyat hazırlıklarının ardından Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Prof. Dr. Ali Vefa Özcan ve Op. Dr. Serkan Akcan tarafından ameliyata alındı. Zorlu geçen ameliyat ile kalbini çevreleyen 1 kilo 84 gram yağ tabakası başarıyla çıkartılan ve 1 damarına bypass yapılan Özsoy, yoğun bakım ve servisteki tedavisini tamamlanmasının ardından sağlıkla hastaneden taburcu edildi.

68 yaşındaki hastanın yaklaşık 1 ay önce kendilerine kalbinde şüpheli kitle tespiti ile müracaat ettiğini kaydeden Prof. Dr. Ali Vefa Özcan, taburcu olmasının ardından kontrole gelen hastanın durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Özcan, "Yaptığımız tetkikler sonucu bu kitlenin bir yağ tümörü olduğu anlaşıldı. Hastamıza yaptığımız başarılı bir açık kalp ameliyatıyla, yaklaşık 1 kilogram kadar olan yağ kitlesini kalbin çevresinden çıkardık. Çıkarıldıktan sonra patolojiye gönderilen bu kitlenin iyi huylu olduğu da öğrenildi. Çok geçmiş olsun, şuan Yahya Bey tam olarak sağlığına kavuştu" dedi.

Hastanede kaldığı süre boyunca hastanın takibini yapan Op. Dr. Serkan Akcan da, "Yahya Amcamızın durumunu sürekli takip ettik. Ameliyatından sonra 2 gün yoğun bakımda tedavisi oldu. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra 5 gün daha servisimizde kedisini misafir ettik. Daha sonra her hangi bir sıkıntı yaşanmayınca sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bugün de kendisi kontrolüne geldi. Durumunun gayet iyi olması bizleri de çok mutlu etti" diye konuştu.

"Allah sizin elinizden bana şifa nasip etti" diyerek Denizli Tekden ailesine teşekkür eden Yahya Özsoy ise "Daha önce anjiyo olduğumdan dolayı ilaç raporumu yenilemek için hastaneye gittiğimde bana ameliyat olmam gerektiği söylendi. Kalbimin etrafında bir kitle olduğunun söylenmesi üzerinde Denizli Tekden Hastanesi'ne geldim. Burada ameliyatımı oldum. Kalbimin etrafından 1 kilodan fazla bir büyüklükte olan yağ kitlesi çıkartıldı. Hastanede kaldığım süre içerisinde ve ameliyat sonrasında sağlık görevlilerinin bana ve etrafımdaki hastalara yönelik tutumları beni çok memnun etti. Benim gibi kalbinde sorun olanlar var ise Tekden Hastanesine gelip, tedavilerini olmalarını tavsiye ederim. Tekden Hastanesi'nden çok memnun kaldım, Allah razı olsun hepsinden" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Denizli Burdur Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title