Haberler

İleri Cerrahi Onkoloji Yunan Türk Yaz Okulu

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün: "Yaz okulu, bilimsel değerinin yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostlukların pekiştirilmesine katkı sağlayacak"

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu'nun bilimsel değerinin yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostluğun pekiştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Füzün, DEÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Hipokrat Cerrahi Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu tarafından, DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile Pire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü işbirliğiyle 6-7 Eylül'de Sakız Adası'nda İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu düzenleneceğini belirtti.

Kanserin, ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Füzün, "Kansere ilişkin gerçekleştireceğimiz yaz okulu ile hastalıkların klinik boyutunun yanı sıra tedavi yöntemlerini tartışacağız" dedi.

Yunan ve Türk bilim insanlarının sunumları ile yaz okuluna katkı sağlayacağına işaret eden Prof. Dr. Füzün, şöyle konuştu:

"Yaz okulu, bilimsel değerinin yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostlukların pekiştirilmesine katkı sağlayacak. Aynı hastalıklar nedeniyle yaşanan sıkıntılar ile hastalıklara yaklaşım konusunda birbirimizi anlayacağız. Birbirini seven halklar biraz daha yakınlaşacak ve dostluk artacak. Tıpta branşlaşmanın önemine inanıyoruz. Cerrahi onkolog bir cerrahın yapacağı ameliyat ile genel cerrahın yapacağı ameliyat arasında fark var. Cerrahi onkolojinin branş olarak benimsenmesinin önemine işaret etmek istiyoruz. Türkiye'de kolorektal cerrahi bilim dalı yok, branş tanınmıyor ancak alanda aralarında benim de bulunduğum uzmanlar var. Yaz okulu, cerrahi onkolojide bilgi ve deneyimlerin uzmanlarla paylaşılması noktasında önemli bir eksikliği ortadan kaldıracak."

Organizasyon Komitesi ve Hipokrat Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu Başkanı Dr. Evgenia Halkia ise yaz okulunda, iki ülkenin kanser tedavisine yaklaşımını görme imkanı bulacaklarını kaydetti.

Kanser hastalarının, hangi ülkede yaşarsa yaşasın benzer yöntemlerle tedavi edildiğini belirten Dr. Halkia, "Hastalara tüm olanaklara kullanarak yardımcı olmak ve en iyi tedaviyi sunmak için yaz okulunu hayata geçirdik" dedi.

Organizasyon Bilim Komitesi Saşkanı ve Pire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Departmanı Yöneticisi Dr. John Spiliotis de Türkiye ve Yunanistan'da önemli uzmanların yanı sıra İtalya ve ABD'den uzmanların yaz okuluna konuşmacı olarak katılacağını anlattı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Dr. Spiliotis, yaz okuluna 115 uzmanın katılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Yeni cerrahi tekniklerin yanı sıra cerrahi onkolojide deneyimlerin paylaşılacağı İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu, Hipokrat Cerrahi Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu tarafından, DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Pire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü işbirliğiyle düzenlenecek. - İzmir

Kaynak: AA / Sağlık

Dokuz Eylül Üniversitesi Mehmet Füzün Türkiye Eylül Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title