Haberler

Ölüm göz göre göre geliyor! Gazze'deki hastanelerde jeneratörler 48 saat içinde duracak

Güncelleme:

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı. 18 gündür abluka altında olan Gazze'ye son günlerde yardım tırlarının girmesine kısıtlı da olsa izin verilirken, yakıt girişi ise İsrail tarafından engelleniyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, " Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı." dedi.

SAĞLIK SİSTEMİ EN KÖTÜ DURUMUNDA

Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze'ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

BİR HASTANEDE DAHA ELEKTRİKLER KESİLDİ

Öte yandan, bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, Gazze'ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

18 GÜNDÜR HİÇ YAKIT GİRMEDİ

Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye hiç yakıt girişi olmadığını, sağlık sisteminin sürdürülebilirliği için acil yakıt tedariki gerektiğini duyurdu.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title