Haberler

Doğduğundan beri ağlayan bebeğin vücudundan enjektör iğnesi çıktı: Açtığımda pantolonu kanlar içindeydi

Güncelleme:

Iğdır'da 2 aylık bebeğinin sürekli ağlamasına bir türlü çare bulamayan anne Özlem Gökdere, bir gün oğlunun altını değiştirirken gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. "Açtığımda pantolonu kanlar içindeydi" diyen Gökdere, bebeğini apar topar hastaneye götürdü. Adem bebeğin bacağından saplanmış halde bulunan 4 santimlik iğne parçası çıktı.

Iğdır'da 2 ay önce doğum yapan Özlem Gökdere, oğlunun sürekli ağlamasının sebebini oğlunun altını değiştirirkenbuldu. Adem bebeğin vücudundan enjektör iğnesi çıktı.

Iğdır'da 2 ay önce 3. çocuğuna doğum yapan Özlem Gökdere, doğum sonrası Adem ismini verdiği oğlunun bütün kontrollerini yaparak hastaneden taburcu oldu. Çocuğun sürekli ağlamasına "Gazı var, bebektir" diyen anne durumu pek umursamadı. Günler geçtikçe çocuğun huzursuzluğunun artığını gören anne Özlem ve baba Ümit Gökdere çocuklarını her ne kadar hastaneye götürselerdi herhangi bir olumsuzluk çıkmadı.

ANNESİ BANYO YAPTIRIRKEN FARK ETTİ

Adem bebeğin annesi bir gün oğluna banyo yaptırırken bebeğin arka bacak kısmında bir kızarıklık fark etti. Anne kızarıklığı böcek ısırığı sansa da daha sonraki gün çocuğun altını değiştirirken kızarıklığın olduğu yerde bir demir parçası fark etti. Ucu çıkmış demiri inceleyen anne demiri çekerek bebeğin bacağına saplanmış halde bulunan yaklaşık 4 santimlik iğne parçasıyla karşılaştı.

Doğduğundan beri ağlayan Adem bebeğin vücudunda enjektör iğnesi çıktı

2 AY BOYUNCA ENJEKTÖR İĞNESİYLE YAŞAMIŞ

Yaşadıkları durum karşısında şok olan aile hemen çocuklarını hastaneye götürdüler. Hastanede yapılan tahlillerde vücutta başka bir şey çıkmayınca Adem bebeğin 2 ay boyunca enjektör iğnesi ile yaşadığı ve sürekli ağlamasının da sebebinin bu olduğu ortaya çıktı.

"AÇTIĞIMDA PANTOLUNU KANLAR İÇİNDEYDİ"

Hastanede kendilerine iğnenin dışarıdan çocuğun vücuduna girdiğinin söylendiğini belirten, yetkililere kızan aile hukuk mücadelesi başlattı. Çocuğun iki ay boyunca sürekli ağladığını belirten anne Özlem Gökdere yaşadıklarını anlattı; "2 ay önce Iğdır Devlet Hastanesi'nde doğum yaptım. Büyük ihtimal ile bu iğne unutulması doğumda oldu. Çünkü çocuk 2 aydır tamamıyla huzursuz hani sürekli kucakta hani sürekli emzirerek durduruyoruz. Biz bebektir diye umursamıyorduk. 'Gazı vardır, sancısı vardır ne bileyim uykusuzdur; şudur, budur' diyerekten bilemiyorduk. Çünkü çocuğun vücuduna hiçbir şey yoktu. Çocuğa banyo yaptığımda bacağının arkasında kızarıklık gördüm. Sinek ısırmış ya da böcek yemiştir, dedik. O gün umursamadık. Ertesi gün otururken işte altını falan değiştirdiğimizde orayı açtığımda pantolonu kanlar içinde gördüm. Vücudundan iğnenin ucu çıkmıştı. Bir demir parçası zannettim, elimizde çektik çıkarttık ki enjektör iğnesi çıktı. Zaten o anda şok geçirdik ne yapacağımızı bilemedik.

Doğduğundan beri ağlayan Adem bebeğin vücudunda enjektör iğnesi çıktı

"DOKTORLAR 'SİZ YAPMIŞSINIZ' DEDİ"

Apar topar çocuğu hastaneye götürdük. Acilde gerekli kan almalar, ultrason, röntgen falan çekildi. Çok şükür Allah'ın mucizesi diyoruz biz buna çıkmayabilirdi de. İçinde de kalabilirdi. Hani herhangi bir yara bere iz, yoktu. Bunda sonra ödem oluşmuş bacağında, dokuda küçük bir hasar oluşmuş. Küçük bir şeyle atlattık hani çok büyük şeyler de olabilirdi. Gerekli başvurumuzu yaptık, davamızı açtık ilgilenmesini istiyorum. Daha büyük şeyler başımıza gelebilirdi. Acile gittiğimizde doktorlar işte yok 'Siz yapmışsınız' yok 'Yakınlarınız batırmıştır, parka götürmüşsünüzdür' falan filan saçma sapan şeyler söylediler. Hani olmuş ama üstünü örtüyorlar. Diyebilirlerdi 'Hata olmuş, elinden kaçmıştır'. Anlayışla karşılardık ama öyle yapmadılar. Aksine kendilerini savunmaya çalıştılar. Bakalım hayırlısıyla davanın sonuçlanmasını istiyoruz. İnşallah başka çocukların başına gelmez. Benim çocuğum olağanüstü bir şekilde kurtuldu, başka çocukların, annelerin başına gelmemesini istiyoruz. İğne tamamı ile çıktı. Gerekli tahlilleri yaptık, pazartesi günü Erzurum'a gideceğiz gerekli kontrolleri yaptıracağım inşallah sonuçlar da güzel çıkar.

Doğduğundan beri ağlayan Adem bebeğin vücudunda enjektör iğnesi çıktı

"YATTIKTAN 5 DAKİKA SONRA YİNE KALKIYORDU"

İğne vücudundayken hiç durmuyordu, diyorum ya sürekli ağlıyordu. Ya kucakta gezdiriyorduk ya da emziriyorduk, yatırıyorduk. Yattıktan 5 dakika sonra yine kalkıyordu. Yani gece gündüz hiç huzuru yoktu. 2 ay sonra uyuduğunun farkına vardık, çocuk rahatladı biz de rahatladık" dedi.

"DAVAMIZI AÇTIK"

Baba Ümit Gökdere, yetkililerin durum ile ilgilenmesini istediği söyleyerek; "Bu 3. çocuğumuz oldu. Diğer iki çocuğumuz da hiç böyle bir şey yaşamadık yani çocuk sürekli ağlıyor, sürekli rahatsızdı. Biz bebektir diye üstüne çok düşmedik ama gördüğümüz o iğneden sonra tamamıyla bir şok yaşadık. Olayla ilgili gerekli davamızı açtık bununla yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Iğdır 3.Sayfa Sağlık Haberler

500

Yorumlar (20)

erman genç :

Sonra doktora saldırdı diyorlar gelde çileden çıkma,,,! Bu doktor hemşire çoğu insafsız ruhsuz kibirli insanlar Rabbim ellerine düşürmesin

447
98
yanıtYanıtla
Nuray :

Saglikcilarda insan. Kim küçük bir bebeğe gereksiz olan bir igneyi neden sokar ve bırakır. Bu mümkün mü bi düşünün. Hemen aklinizdan geçen şiddet! Onlar da anne baba! Belli ki kaza, şükür ki ilerleyip te kalici hasar verecek bi yerinde değildi. Birakin bu düşmanlığı.

yanıt130
yanıt138
ybe:

Senin onların eline düşme ihtimalin çok daha fazla. İnşallah doktora en ihtiyacın olduğunda bulamazsın.

yanıt0
yanıt3
Özer Karatay:

Nuray kişisi senin çocuklarına gelirse sen sakin kal birşey deme o bebekle beraber olan canları yanan aile var ne olması gerekli tmm diyip kapatsınlar mı konuyu

yanıt13
yanıt1
Ali Çelik:

Yazık ya bunu kim yaptıysa Allah a havale ediyorum yazık o çocuğun çektiği acıyı nasıl helal ettirecek sin bunu bildiği hâlde söylemeyen insan olamaz

304
10
yanıtYanıtla
İlyas Özel:

Tamam anladık sağlıkçılarda insan ama o bebek derdini anlatamayan bir sabi bari hata yaptın eyvallah bari bi özür dile onu yapanın çocuğuna aynısı olsa dünyayı ayağa kaldırırdı

yanıt3
yanıt0
Özer Karatay:

Hadi bakalım sayın bakan çıkıpta söyleyin lütfen doktorlarımıza şöyle oldu böyle oldu gereken yapıldı diye canımı yakarlarsa canlarını yakarım doğrusu bu olmalı Doktorlar hizmet edecek saygılı olacak vatandaş olarak bizde saygılı olacağız

40
10
yanıtYanıtla
Osman:

Neyin ne olduğu belli değil çıkmış ahkam kesiyosun.

yanıt6
yanıt9
Adem:

Doktorlar Bu ülkenin ve dünyanın en kaliteli ve Aydın meslek grubudurlar boş konuşmalar yapmayın Kardeşim burada.. hem anne nasıl fark etmemiş çocuğunu bu kadar mı ilgiliymiş çocuğuyla

yanıt4
yanıt10
OsmanlıMuhafızı1453:

Doktorlar hakkında ki yorum beni çok güldürdü şu ilahiyat puanı bile olmayan tutturamayanların 300 puanla Van Muş üniversitesi okuyup mezun olan doktorlar mi :)

yanıt1
yanıt1
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title