Haberler

Derince’de Uyku Laboratuarı Hizmet Vermeye Başladı

Uyku Hastalıkları, Günlük Aktiviteleri Ve Sosyal Yaşantıyı Bozmasının Yanı Sıra Çok Daha Ciddi Sağlık Sorunlarına Sebep Olabilir.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kurulan Uyku Laboratuarı ile bu hastalıkların tedavisi mümkün…

Uykusuzluk nedeni, gündüz uyku atakları, horlama, uykuyla ilgili solunum bozuklukları, uykuyla ilişkili bacak hareketleri ve uykuda davranış bozukluklarına yönelik tedavilerin yapılabilmesi amacıyla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan uyku laboratuarında, Nöroloji Uzmanı Dr.Zahide Yılmaz tarafından hizmet verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Uz.Dr.Zahide Yılmaz, "Polisomnografi (PSG), normal uykunun anlaşılması ve uyku bozukluklarının tanısı için gerekli bir testtir. Uyku laboratuarında vücuda takılan çeşitli elektrotlar ve kayıt cihazı aracı ile vücut fonksiyonlarının analiz edilmektedir. Bu analizler ile beyin dalgaları, göz hareketleri, çene ve ayak gibi kas hareketleri, ağız ve burun solunumu, horlama, kalp hızı, solunum hareketleri ve oksijen saturasyonu değerlendirilmektedir" şeklinde konuştu.

Uyku nedir?

İnsan ömrünün yaklaşık 1/3' ü (25 yıl) uykuda geçmektedir. Uyku günlük yaşamın bir sure için kesintiye uğraması ya da boşa geçen zaman değildir. Zihinsel ve fiziksel sağlığımızı her gün yenilememiz için önemli olan ve yaşamımızın üçte birini kapsayan aktif bir dönemdir. Aç susuz yaşamak nasıl mümkün değilse, uyumadan da yaşamak mümkün değildir.

Uyku Hastalıkları Nelerdir?

İnsomniler (uykusuzluk), uykuyla ilişkili solunum bozuklukları (santral uyku apne sendromu, obsrüktif uyku apne sendromu, uyku ile ilişkili hipoventilasyon ve hipoksemi sendromu), santral kökenli hipersomniler (aşırı uykululuk hali) (katapleksili-katapleksisiz narkolepsi, yineleyici hipersomni), sirkardiyen ritim uyku bozuklukları (gecikmiş-erken uyku faz bozukluğu, jet lag sendromu), parasomniler (uyku sırasında ortaya çıkan anormal davranışlar) (konfüzyonel uyanıklık, uyurgezerlik, uyku terörü, rem davranış bozukluğu, uyku paralizisi, kabus bozukluğu.), uykuyla ilişkili hareket bozuklukları (huzursuz bacaklar sendromu, uyku ile ilişkili diş gıcırdatma, uyku ile ilişkili bacak krampları), izole semptomlar, görünüşte normal varyantlar ve çözümlenmemiş konular (az uyuyanlar, kısa uyuyanlar, horlama, uykuda konuşma ve diğer uyku bozuklukları olarak sınıflandırılabilir.

Uyku Tetkiki Nedir?

Polisomnografi (PSG), normal uykunun anlaşılması ve uyku bozukluklarının tanısı için gereklidir. Uyku laboratuarında vücuda takılan çeşitli elektrotlar ve kayıt cihazı aracı ile vücut fonksiyonlarının analiz edilmektedir. Bu analizler ile beyin dalgaları, göz hareketleri, çene ve ayak gibi kas hareketleri, ağız ve burun solunumu, horlama, kalp hızı, solunum hareketleri ve oksijen saturasyonu değerlendirilmektedir

Uyku Hastalıklarının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Uyku hastalıklarının birçoğunun kısmen veya tam olarak tedavisi mümkündür. Etkene yönelik ve ilaçla tedavi en sık kullanılan tedaviler arasındadır.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title