Haberler

Depremde ampute olan Ayhan Aksoy, Hacettepe Üniversitesi'nde protezle yeniden ayağa kalkacak

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan ve sol bacağı ampute edilen Ayhan Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde üretilecek protezle yeniden yürüyebilecek.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde enkaz altında kalan ve sol bacağı ampute edilen Ayhan Aksoy (32), Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde üretilecek protezle yeniden ayağa kalkacak. Aksoy, "Burada çok iyi protezler takıldığını duydum ve onun üzerine hastaneye başvurdum. En büyük hayalim buradan yürüyerek çıkmak" dedi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde berber olan Ayhan Aksoy (32), 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremden yara almadan kurtuldu. Öğleden sonra eve girdiğinde ikinci depreme yakalanan Aksoy, 6 saat sonra enkaz altından çıkarıldı. Üzerine düşen kolon nedeniyle yaralanan ve sol bacağı ampute edilen Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'ne başvurdu. Aksoy'un gerekli tetkik ve tedavileri yapıldıktan sonra yerli ve milli protez üretimi için çalışma başlatıldı.

'HAYALİM BURADAN YÜRÜYEREK ÇIKMAK'

Ayhan Aksoy, "Yıkımın altında 6 saat kaldım ve ardından kurtarıldım. Evimize kontrol etmek düşüncesiyle binaya girmiştim. Evimizde bir sorun da yoktu. Yarım saat kadar da içeride oyalandım. Deprem başlayınca da evimiz aniden yıkıldı zaten, hiç sallanma bile olmadı. Bana kaçma fırsatı, hazırlanma fırsatı hiç olmadı. Hacettepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesini araştırdım ve burada çok iyi protezler takıldığını duydum. Çıkan haberler buraya gelmemde etkili oldu. En büyük hayalim buradan yürüyerek çıkmak" dedi.

'EGZERSİZLERLE TAKİBİNİ YAPIYORUZ'

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Ülger ise, Aksoy'un daha önceki depremzedelere takılan protezlerle ilgili haberleri gördüğünü ve bunun üzerine kendilerine başvurduğunu belirterek, "Ameliyattan sonra fizik tedavi ve rehabilitasyon alamamış. Bu süreç proteze hazırlık açısından çok önemli. Kalan kısma biz 'güdük' diyoruz; oranın stabil olması, ödeminin azalması, bunun için bandaj uygulaması ve egzersiz uygulamasının yapılması son derece önemli. Ayhan Beyin bu aşamaları gerçekleşmemişti. Şimdi biz hazırlık aşamasındayız. Bu aşamaları tamamlıyoruz. Haftada 2-3 gün buraya geliyor ve egzersizlerle takibini yapıyoruz. Ayağa kaldırıyoruz ve denge çalıştırıyoruz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra güdüğü biraz daha proteze uygun hale gelecek ve onun da aynı şekilde ölçüsü alınarak protez yapılacak" diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Hacettepe Üniversitesi Kahramanmaraş Ayhan Aksoy Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title