Haberler

"Aile ve Bireyde Koruyucu Ruh Sağlığı" Konferansı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayar: "Modern çağda çocuklarımızı korumak gittikçe zorlaşıyor. Sosyal medyada olmayı sosyalleşmek zanneden yeni bir nesil ortaya çı...

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sayar, günümüzde çocukların korunmasının gittikçe zorlaştıını belirterek, "Sosyal medyada olmayı sosyalleşmek zanneden yeni bir nesil ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek dünya milyarlarca dolar antideprasan masrafından kurtulacaktır" dedi.

Sayar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce Adapazarı Kültür Merkezi'nde düçenlenen "Aile ve Bireyde Koruyucu Ruh Sağlığı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, iyi bir aile ortamının çocukların gelecekteki psikolojik rahatsızlıklardan koruduğunu anlattı.

İnsanların giderek ruh sağlığını kaybettiğini ifade eden Sayar, "Dünya, herkesin ötekine yabancılaştığı soğuk bir gezegene dönüşüyor. Bırakın komşularımızı, arkadaşlarımızı bir evin içerisinde ebeveynler birbirlerini hatta çocuklarını dinlemeye dahi sabır gösteremiyor. Koruyucu ruh sağlığı dediğimiz şey evin tam kalbinde başlar. Eğer çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek çocuklarımızı bu hastalıklardan.koruyabiliriz" diye konuştu.

Sayar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aileler, çocuk yetiştirmede şefkat, merhamet ve ilgi gibi değerleri ölçülü bir şekilde kullanmalı. Teknolojik ilerlemeler, insanlar arası ilişkileri yok etmeye başladı. Modern çağda çocuklarımızı korumak gittikçe zorlaşıyor. Sosyal medyada olmayı sosyalleşmek zanneden yeni bir nesil ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek dünya milyarlarca dolar antideprasan masrafından kurtulacaktır. Çocuklar artık sosyal medyada konuşuyor, cep telefonlarıyla mesajlaşıyor, video oyunlar ise hayatlarının önemli bir alanını işgal ediyor." - Sakarya

Kaynak: AA / Sağlık

Marmara Üniversitesi Kemal Sayar Adapazarı Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title