Haberler

95 Yaşındaki Hasta, Damarlarındaki Tıkanıklıklar Giderilerek Taburcu Edildi

Unutkanlık şikayetiyle başvurduğu hastanede şah ve kalp damarlarında tıkanıklık tespit edilen 95 yaşındaki kişi, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Unutkanlık şikayetiyle başvurduğu hastanede şah ve kalp damarlarında tıkanıklık tespit edilen 95 yaşındaki Nuri Bilginer, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kaş ilçesinin Sütleğen köyünde yaşayan Bilginer, unutkanlık problemleri ile karşılaşınca, çocukları tarafından Memorial Antalya Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan incelemeler sonucu şah damarında önemli ölçüde darlık ve kalp damarında tıkanıklık tespit edilen Bilginer'in, şah damarı lokal anestezi altında açıldı, tıkalı olan damara da stent takıldı.

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Mustafa Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şah damarındaki bu tür darlıkların başdönmesi, kekemelik, geçici unutkanlık ve bayılma nöbetlerine yol açabildiğini söyledi.

Hastanın 95 yaşında olmasına rağmen sağlığına kavuştuğuna işaret eden Kar, Bilginer'in sağ şah damarındaki tıkanıklığın, yaşı nedeniyle lokal anestezi altında temizlendiğini belirtti. Kar, "Damar içinde oluşmuş damar sertliği adı verilen damarı tıkayıcı plakları temizledik. Ameliyattan sonra 10'uncu günde kontrole gelen hastamızın şikayetlerinin gerilediğini gördük. Bu işlemler, inme riskini ortadan kaldırmak için yaptığımız ameliyatlardan bir tanesi" diye konuştu.

Kalbindeki sorun da kontrol altına alındı

Uzman Dr. Gürhan Günay da hastanın 95 yaşında olması nedeniyle damar sertliğinin vücuttaki birçok damarlarda da görülme ihtimali üzerinde durduklarını, bu nedenle koroner anjiyografi yaptıklarını kaydetti.

Anjiyo sonucuna göre kalbindeki bir damarında tıkanıklık tespit edilen hastaya müdahale sonrası stent yerleştirildiğini dile getiren Günay, "Böylelikle Bilginer için kalp ve damar sağlığı açısından tüm riskler ortadan kaldırıldı" dedi.

90 yaşına kadar aktif olarak arıcılık yaptı

8 çocuğu, 22 torunu, 30 torununun çocuğu ve bir de torununun torunu bulunduğunu anlatan Bilginer, uzun yaşamının sırrını çocukluğundan bu yana aktif olarak arıcılık yapmasına ve çalışmasına bağladı. "Balımı kendim ürettim kendim yedim" diyen Bilginer, büyükbaş hayvancılıkla da uğraştığından taze tereyağı, yoğurt ve süt ile beslendiği bir ömür geçirdiğini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Mustafa Kar Memorial Antalya Sağlık Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title