Haberler

Son Dakika! Koronavirüs geçiren vatandaşların kontrolü için 24 ilde "Korona Takip Merkezleri" faaliyete geçiyor

Güncelleme:

Son Dakika! Sağlık Bakanlığı, koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için 'Covid-19 Takip Merkezleri' açmaya başladı. Ankara ve Eskişehir'de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa sürede 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesinde; daha sonra da tüm yurtta yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre merkezlerde Covid-19 geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek. Aynı zamanda bu hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmalar yürütülecek. Merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler de geliştirilecek.

YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Merkezler tamamen gönüllülük esasına göre davet usulüyle çalışılıyor. Covid-19 geçirmiş vatandaşlar aranarak merkeze davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Kişinin sağlık durumu değerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Covid-19'un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunuyor.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Merkezlerde yapılan işlemler için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ise 8 Aralık itibarıyla hasta kabulüne başlandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Eskişehir Aralık Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (37)

Vaho:

Sen ülkeyi kapatma sadece geçici çözüm üretmekle uğraş bunlar boş boş herkes dışarıda 50 milyon insan işe ve gezmeye dışarı çıkıyor temas çok çok

17
3
yanıtYanıtla
derviş der ki:

sen dışardaki milletin aç oldugunu kirasını ödeyemediğini biliyor musun vaho

yanıt4
yanıt0
Ülke Mal Dolu:

Ulan 1 saat cep telefonunu kapatamıyorsun, Ülkeyi kapat diyorsun. . .

yanıt1
yanıt0
Barış:

Devlet açsa şikayet, açmasa şikayet. Bence açılsınmasın.

yanıt0
yanıt0
MERSİN 33:

Vır vır vır vır . . . . lak lak lak lak . . . . . vir vir vir vir. . . İcraat nerede ? Yok . . . Uçtuk, kaçtık, zirve yaptık, en büyüğü bizimki ! Hep laf , bu da laf

17
1
yanıtYanıtla
Nihat:

Bir yıldır maske,mesafe,kural diye yırtın ama sen takma hastalan sonra nerede devlet nerede millet git öl evinde sağlıkcılarada bulaştırma.

yanıt0
yanıt8
MERSİN 33:

NİHAT , şayet bana diyorsan , şunu diyeyim . Maske takmadığımı nereden biliyorsun ? Mesafeye dikkat etmediğimi nereden biliyorsun ? Canım kardeşim , millet ne yapsın . Karınca kararınca adam evine ekmek götürecek , haliyle kalabalığa karışacak , ne yapsın aç mı kalsın . Hükümetimiz yeterli biz zaman halkı kapatırsa daha iyi olmaz mı ? Nihat kardeş , kimin kimden önce öleceğini Allah''tan başka kimse bilmez . Biz ölümden korkmadık sıramız geldiği vakit gideriz . Sen düşün .

yanıt5
yanıt0
YUSUF YUSUF:

Adamın kralı : MERSİN 33

yanıt2
yanıt0
Burak:

Artik tv izlemiyorum haberde.hukumette elinden geleni yapiyor nafile ilac asi olmadan duzelmicek.

4
14
yanıtYanıtla
cengo:

vayy koronanın haline. Artık korona düşünsün. Bakalım bu dev adım karşısında napacaksın korona :)))

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title