Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki ilimizi uyardı: Yüzde yüz vaka artışı var

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantı sonrası gece yarısı açıklama yapan Koca, "Hatay ve Antalya'da vaka artışı yüzde yüz, Trabzon'da ise vaka artışı yüzde 50. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım" dedi.

Bakan Koca, 4 ilin sağlık müdürüyle video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşme sonrası Twitter'dan açıklama yapan Bakan Koca, "Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürleriyle ayrı ayrı yaptığımız online toplantılarda, bu illerin durumlarını değerlendirdik. Yüksek risk devam ediyor" ifadelerini kaydetti.

HATAY VE ANTALYA'DA VAKA ARTIŞI YÜZDE 100

Bakan Koca, yaptığı açıklamanın devamında vaka artışlarına ve yoğun bakım doluluk oranlarına dikkat çekerek, "Son bir haftada Hatay'da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70, Antalya'da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, Trabzon'da vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75, Diyarbakır'da sabit artış var, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70. Bütün kurumlarımızla seferberlik zamanı. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım. Mücadele güç birliği ile kazanılır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2 il için uyardı: Yüzde yüz vaka artışı var

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

3 Aralık'ta açıklanan son 24 saatlik koronavirüs verilere göre; 6 bin 511'i semptomatik olmak üzere toplam 32 bin 381 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 187 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 316'ya, toplam hasta sayısı ise 520 bin 167'ye yükseldi.

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 4190 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 4190 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 418 bin 331'e yükseldi. Toplam test sayısı 19 milyon 143 bin 746'ya, ağır hasta sayısı ise 5611'e yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,3 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 ilimizi uyardı: Yüzde yüz vaka artışı var

TABLODA SEMPTOMSUZ VAKALAR YER ALMIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı bu tabloda, 25 bin 870 semptomsuz vaka yer almadığı için toplam hasta sayısı 520 bin 167 olarak görünüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Trabzon Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (29)

T:

Adam söylüyor ne yapsın bağlasın mi herkesi polis çocuk gibi milletin peşinde mi koşsun herkes dikkat etsin evinde otursun zibarsin şu maskeyi taksın !

12
8
yanıtYanıtla
vatandaş:

bağlasın 14 gün kapansın ülke . . . turizm aç yurtdışından parasıyla hasta getir miting yap her yer açık isteyen istediği gibi girsin çıksın ülkeye sonu bu sorumlu kimler belli.

yanıt4
yanıt0
1907:

Zamanında yalan değil gerçekleri söyleseydiniz

17
1
yanıtYanıtla
Mine minnoş:

Sayın Fahrettin bey keşke Bunu İlk baştan yapsaydınız bak ne oldu şimdi önünü alamıyoruz .

10
2
yanıtYanıtla
Esc:

Dedın dedın ınanmadılar

yanıt1
yanıt0
Adana:

açıkçası! fren patladı kamyon yokuş aşağı gidiyor, il il değil her il patladı 85 milyonun 70 milyonu şuan bu hastalıgı geçiriyor

11
0
yanıtYanıtla
dodo:

çaktırmadan sürü bağışıklığı yapmaya çalıştınız ölenler gizlendi vakalar gizledi hastalar ambulans yerine otobüslerle evlerine gönderildi evde tedavi edilen vakalar cadde sokaklarda cirit attı tepkiler gelene kadar düzenli takip edilmedi sonuç bu.

7
2
yanıtYanıtla
Kafkas 36:

Sayın bakan artık kimse size inanmıyor neden mi 6000 dediginiz vaka 32000 çıktığı için

8
1
yanıtYanıtla
SIKILDIM ARTIK...:

Siz gerçek rakamları açıklamadan turist gelsin diye her şeyi normalleştirirseniz olacağı buydu. Normalleşiyoruz demek için yoğun bakımın  un altına düşmesi gerekiyordu. Para için insan sağlığını riske attınız. Bizde o kavrulan sıcakta tatile gitmeyi bilmiyor muyduk? Otobüslere ekmek parası için klimasız bindik, dil damakta gezdik. Niye Piyasa dönsün para gelsin. Sonra 0 artış var diyorlar. Zaten hep kötü durumdaydı Antalya üst üste bindik otobüslere. Gerçekten sahtelikten sıkıldım artık.

6
2
yanıtYanıtla
IK:

Senın allah 1 dedıgıne bile inanmam cunki kendim biliyorum 1 oldugunu. .

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title