Haberler

Sabancı Holding'den Yeni Yatırım Stratejileri

Sabancı Holding Ceo'su Ahmet Dördüncü, Elektrik Dağıtım Özelleştirme İhalesinde Ön Yeterlilik Aldıklarını, İhaleye Katılacaklarını Söyledi. Enerjide 2.5 Milyar Dolarlık Yatırım Planladıklarını Belirten Dördüncü, Tüketimdeki Daralmanın Otomotiv ve Perakendeden Sonra İnşaat Sektörünü de Etkilediği Bildirdi.

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, elektrik dağıtım özelleştirme ihalesinde ön yeterlilik aldıklarını, ihaleye katılacaklarını söyledi. Enerjide 2.5 milyar dolarlık yatırım planladıklarını belirten Dördüncü, tüketimdeki daralmanın otomotiv ve perakendeden sonra inşaat sektörünü de etkilediği bildirdi. Dördüncü, üçüncü çeyrekteki büyüme rakamının son 4-5 yılın en düşük oranı olmasını beklediklerini kaybetti.

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, holdingin yeni stratejilerini ve ekonomideki gelişmelerle ilgili beklentilerini açıkladı. Dördüncü, Sabancı Holding'in finans, otomotiv, perakende, çimentodan sonra enerjide de büyüyeceğini söyledi. Dördüncü, "Holding olarak enerji sektörünü de amiral sektörlerden biri olarak gördüklerini" ifade etti.

Bu kapsamda önümüzdeki yıllar içinde enerji sektöründeki ortakları Avusturyalı Verbund şirketi ile birlikte 2.5 milyar dolarlık yatırım planladıklarını anlatan Dördüncü, "elektrik perakende sektörü dağıtım ihalesi" için ön yeterlilik aldıklarını ve bu alanda iddialı olduklarını belirtti.

Enerji sektöründe Marmara'da termik santral ve 12 hidroelektrik santralı yapılması üzerinde projeleri olduğunu anlatan Dördüncü, gelecek dönemde enerjinin hem Türkiye, hem de Sabancı Holding için büyük bir yatırım alanı olacağını ifade etti.

Sabancı Holding, enerji yatırımları için Mart 2007’de Avusturyalı Verbund şirketi ile yüzde 50-50 ortaklık anlaşması imzalamıştı. Holding, enerji sektöründe ilk büyük yatırımlarına ise 2006 yılında başladı. Mayıs 2006’da Adana Tufanbeyli kömür rezervlerinin lisans ve kullanım hakkı, 450 MW potansiyel kapasiteli bir termal santral yapmak amacıyla Enerjisa tarafından satın alındı. Holding ayrıca, Haziran 2006’da Erzurum/Horasan’da bulunan kömür rezervlerinin satın alma hakkını aldı.

HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ YATIRIMI PLANLANIYOR

Holding, 12 hidroelektrik santrali projesi çerçevesinde de 2006'dan itibaren çok sayıda satın alma gerçekleştirdi. Ağustos 2006’da Adana’da toplam 225 MW potansiyel kapasitesi olan, iki hidroelektrik santral yapma lisansına sahip Ser Enerji satın alındı. Aralık 2006’da Karadeniz Bölgesi’nde 45 MW potansiyel kapasiteli bir hidroelektrik santral lisans hakkı daha alındı.

Nisan 2007’de toplam potansiyel üretim kapasitesi 760 MW civarında olan sekiz yeni hidroelektrik santral lisansı ve bir rüzgar enerjisi lisansının alımı için anlaşma imzalandı.

"BÜYÜMEDE YAVAŞLAMA,İNŞAATTA DURGUNLUK"

Dördüncü, ekonomideki genel gidişatı değerlendirirken de tüketimde son dönemdeki düşüş ve bu paralelde ithalat artış hızındaki yavaşlamaya dikkat çekti.

Seçim kararının alınmasının hemen ardından ilk olarak otomotivde önemli oranda tüketim düşüşü gözlediklerini belirten Dördüncü, aynı düşüşün perakende sektöründe de başladığını söyledi.

İnşaat sektöründe de bir yavaşlama işareti gördüklerini de belirten Dördüncü, "Yılın üçüncü çeyreğindeki büyüme rakamın sanıyorum son 4-5 yılın en düşük büyüme rakamı olacak" dedi.

Tüketimde seçim kararıyla birlikte hızlı bir azalış olduğunu söyleyen Dördüncü, seçimlerin ardından ise dünya piyasalarındaki dalgalanma sinyalleri ve tedirginlik nedeniyle tüketicinin harcamalarını artırmadığına dikkat çekti.

Dördüncü, dünya piyasalarındaki olumlu sinyaller, faizlerdeki düşüşle birlikte tüketimdeki bu düşüşün yılın dördüncü çeyreğinde toparlanmasını beklediklerini ve harcamalarda yeniden artış görmeyi umduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title