Haberler

    Sabahkahvesi: Bugün Başlarken Bilmeniz Gerekenler – 07.04.2016

    Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.

    Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir. - Eflatun

    GÜNÜN FOTOĞRAFI

    Ne olacak bu tarihimize, kültürel mirasımıza saygısız restorasyon faciaları? Bu kez saygısızlık Erzurum'un simgesine: 7 milyon lira harcanarak restore edilen Çifte Minareli Medrese'nin dört bir yanına yağmur boruları döşemişler. Üstelik Koruma Kurulu'nun onayıyla! E, doğal olarak tartışma konusu olmuş:

    ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN LİSTESİNDEN GÜNÜN ŞARKISI

    GÜNÜN HABERLERİ

    Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök günün haberlerini sizin için seçti:

    1) Bu sadece Türkiye'nin değil, dünyanın büyük sorunu. Farkımız nasıl yaklaştığımızda: ABD'de çocuk istismarları artmaya başlayınca, Kongre duruma el koymuş ve bir rapor hazırlatmış. Raporda her gün 4-8 çocuğun istismar ve ihmal sonucu öldüğüne dikkat çekilerek acilen yapılması gerekenler sıralanmış. Darısı başımıza:

    2) Hürriyet'in dünkü manşeti gündemi silip süpürdü. Önceki gün söylentileri yalanlayan Ulaştırma Bakanı yerine Adalet Bakanı çıkıp 'doğru' dedi, savcılık soruşturma başlattı. 46.6 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete düşmesi doğal olarak insanlarda "Bu bilgiler nerede kullanılacak?" paniği yarattı. Hürriyet bugün de bu sorulara cevap veriyor:

    3) Dünyanın en güçlü kadınları New York'ta toplanmış! Öyle böyle değil, IMF Başkanı'ndan eski ABD First Lady'sine, Cambridge profesöründen Pepsi CEO'suna, dünyanın en etkili kadınları onlar. Bu yıl aralarında Türkiye'den de önemli isimler var. Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da Dünya Kadınları Zirvesi'nin The Woman I'm Here For başlıklı açılış panelinde yerini aldı.

    GÜNÜN KÖŞE YAZILARI

    1) Bu kez alıntı, kendi yazımdan: Bugün, çocuk tecavüzlerinin ayyuka çıktığı şu günlerde TBMM'de duyulan "oğlan bizim kız bizim" ifadesini kaleme aldım. Yasama da ondaymış, yürütme de yargı da. Yani demokrasinin temeli olan "kuvvetler ayrımı" dediğin şeyin üç kere ırzına geçilmiş:

    2) Akif Beki bugünkü yazısında, terör, terörist, terör yandaşlığı, tutuklu yargılama gibi konularda Cumhurbaşkanı'nın ileri sürdüğü fikirler ve 'yandaş paradoksu'nu irdeliyor:

    3) Yalçın Bayer de çocuk istismarına değiniyor bugün: "Çocuklara yönelik saldırıların metastaz yaptığı bir toplumun hiçbir uygarlık iddiası olamayacağını" söylüyor:

    LATİF DEMİRCİ ÇİZİYOR

    BUGÜN NELER OLACAK

    - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezini ziyaret edecek.

    - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

    - TÜİK, geçen yılın son çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endeksleri ile bu yılın mart ayına ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

    - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'ın katılımıyla Rusya-İran-Azerbaycan üçlü Dışişleri Bakanları toplantısı düzenlenecek.

    - Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 14. ve son hafta maçında Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Panathinaikos takımı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

    - UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ilk maçları yapılacak.

    SABAH SAATLERİNDE PİYASALAR

    HAVA TAHMİNİ

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Çifte Minareli Medrese Hürriyet Erzurum Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title