Haberler

Saanen Cinsi Keçiler Muş'a Getirildi

Muşlu besici Hüseyin Korkmaz, kente getirdiği Saanen cinsi keçileri yetiştirerek, bölgede yaygınlaştırmak istiyor.

Muşlu besici Hüseyin Korkmaz, kente getirdiği Saanen cinsi keçileri yetiştirerek, bölgede yaygınlaştırmak istiyor.

Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyünde besicilik yapan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, keçileri deneme amacıyla kente getirdiğini, bu keçi türününü genelde Aydın, Manisa, İzmir ve Ankara bölgelerinde yetiştirildiği söyledi.

Keçilerin yılda 2 kez doğum yaptığını ve süt veriminin yerli hayvanlara göre 2 kat daha fazla olduğunu dile getiren Korkmaz, şunları kaydetti:

"Saanen ırkı keçilerin her biri günde 2-3 kilo süt veriyor. Yılda 2 defa da ikiz, üçüz yavru doğurabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde hava koşulları sert geçtiği için kimse bu hayvanları almıyor. Ancak bu hayvanlar kış aylarında ağılda bakılırsa hiçbir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Çok uyumlu hayvanlar, süt sağımında kendileri sıraya giriyor."

İlk etapta 15 dişi 3'de oğlak olmak üzere 18 keçi aldığını hatırlatan Korkmaz, "Yaklaşık 4 ay önce aldığım keçilerin hepsi şu anda gebe. 2018 şubatında doğum yapacaklar." dedi.

Hasköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nahit Aykut ise ilçeye ilk kez Korkmaz tarafından Saanen keçisi getirildiğini ifade etti.

Aykut, "Bu hayvanın en büyük özelliği süt veriminin yüksek olması. İkiz ve üçüz yavrulamanın fazla olmasından dolayı çok tercih edilen bir ırk. Yöremizde yerli keçilerin süt verimi az. Sadece etlerinden faydalanabiliyoruz ama bu keçilerin süt verimi yüksek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Korkmaz Karakütük Hasköy Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title