Haberler

Saadet Teyzenin On Parmağında 75 Marifet Var

Rıfat Yerlikaya / Bayram Uygun - Konya'nın Akşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan tüm kurslara katılan 65 yaşındaki Saadet Kuşçu, aldığı 75 sertifika ile görenleri hem şaşırtıyor hem de kendisine hayran bırakıyor.

Rıfat Yerlikaya / Bayram Uygun - Konya'nın Akşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan tüm kurslara katılan 65 yaşındaki Saadet Kuşçu, aldığı 75 sertifika ile görenleri hem şaşırtıyor hem de kendisine hayran bırakıyor.

Akşehir'de yaşayan 2 çocuk, 5 torun sahibi Saadet Kuşçu (65), kendini yenileme ve geliştirme adına bulduğu her fırsatı değerlendirerek yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor.

Bugüne kadar Akşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde açılan 75 kursa katılarak sertifika alan, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan Saadet Kuşçu, öğrenme azmi ile gençlere örnek gösteriliyor.

Halen Halk Eğitim Merkezi'nin nakış ve el sanatları kursuna devam eden Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 yıl önce, evde geçen boş zamanlarını değerlendirebilmek için makine nakış kursuna katıldığını söyledi.

Ardından Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara katılarak sürekli kendini geliştirdiğini ifade eden Kuşçu, "25 yılda çeşitli el sanatları, resim, ebru, sanat müziği, arı yetiştiriciliği, Kur'an-ı Kerim okuma, kültür mantarı yetiştiriciliği, diksiyon, emlak komisyonculuğu, bilgisayarlı muhasebe gibi onlarca kursa katıldım. Katıldığım kurslardan toplam 75 sertifika aldım" dedi.

-"Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvurmayı düşünüyorum"

Kuşçu, kurslara ilk katıldığı yıllarda zorluklar çektiğini ancak zaman içinde bu yoğun tempoya alıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğleden önce bir kursa, öğleden sonra başka bir kursa katılıyorum. Hafta sonu yine aynı şekilde kurslarla geçiyor. Kendimi geliştirebilme, yeni şeyler öğrenebilme adına zamanı dolu dolu yaşıyorum. 75 kurs bitirdiğimi duyanlar inanamıyor, hayretler içinde kalıyor. Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvurmayı düşünüyorum. Hedefim; kurslara sağlığım el verdiği sürece devam ederek, sahip olduğum sertifika sayısını 100'e çıkarmak. Bunu başarabileceğime inanıyorum."

Katıldığı kursların hayatına pek çok yenilik kattığını belirten Kuşçu, ülke genelinde düzenlenen ahşap boyama, ebru ve kumaş boyama yarışmalarında dereceler elde ettiğini anlattı.

-65 yaşında üniversite okuyor-

Aynı zamanda AÜ Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu aktaran Kuşçu, okulda da başarılı öğrenciler arasında yer aldığını, üniversiteyi uzatmadan zamanında bitirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce üniversite sınavına gireceği okula gittiğinde yaşadığı ve hiç unutamadığı bir anısını da paylaşan Kuşçu, görevlilerin kendisini öğrenci velisi zannettiğini, ancak gerçeği öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemediğini ifade etti.

Yayıncı : Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Rıfat Yerlikaya Bayram Uygun Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title