Haberler

Üniversite Hastanesinde Tek Onkolog Doktorunda Tayini Çıktı

Güncelleme:

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hastanesi'nde görevli tek onkolog doktorun tayininin çıkması üzerine kanser hastaları doktorsuz kaldı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi'nde görevli 3 Onkolog doktordan biri tayin oldu, diğeri istifa ederek özel hastaneye gitti. Tüm hastalara bakmak zorunda kalan tek doktorun da tayinin çıktığı hastanede kanser hastaları doktorsuz kaldı.

15 BİN HASTA TEDAVİ HİZMETİ ALDI

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 yıl önce hizmete giren Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi'de kanser hastalarına 3 doktorla hizmet verilmeye başlandı. 2015 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 15 bin hastanın tedavi hizmeti aldığı Onkoloji Merkezi'nde görev yapan 3 doktordan biri özel bir hastaneye gitti, diğeri ise başka bir hastaneye tayin oldu. Bir süredir tek doktorla hizmet verilen merkezde kalan tek doktorun da geçen hafta tayini çıktı.

"HASTANENİN İSMİNE YAKIŞMIYOR"

Polikinliği önünde kuyruklar oluşan tesisteki tek doktorunda tayinin çıkması kanser hastalarını endişelendirdi. Hastalar ve yakınları, modern cihazlarla donatılan Onkoloji Merkezi'nin doktorsuz kalmasından endişe duyduklarını belirterek, "Merkezde görevli doktor sayısı düşünce haliyle yoğunluk arttı. Tabi ki tek doktor yetmiyor. Şimdi onun da tayini çıktı. Olacak şey değil. Hastanenin ismine yakışmıyor. Hastane var, doktor yok" ifadelerini kullandı.

"ONKOLOG ALANINDA ÜLKEDE SIKINTI YAŞANIYOR"

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ise, Onkolog alanında ülkede sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, ilgili tüm kesimlerin Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğu söyledi.

Prof. Dr. Türüt, "Hastalarımız endişe duymasın. Hastanenin doktorsuz kalması söz konusu olamaz. Yeni doktor göreve başlayıncaya kadar tayini çıkan tek doktorumuz görevinin başındadır. Kısa sürede doktor eksikliğini gidermek için çaba harcıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Doğuş Çay Yerel Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

DMR:

MevzuBahis Karadeniz ise Olur Böyle Şeyler . . . =D

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title