Haberler

Rıza Posacı; "Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır"

Efeler Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Efeler Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü çeşitli etkinliklerle kutladı. Oda Başkanı Rıza Posacı, Aydın çiftçisinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve Yönetim Kurulu üyeleri, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Aydın tarımın da gelinen son durumu değerlendirdi. Son 10 yıldır tarımda ciddi sıkıntılar yaşandığını ama verilen desteklemeler ile sorunları aşmaya çalıştıklarını ifade eden Rıza Posacı, "Tarım zor bir zanaattir. Son 10 yılda çeşitli oldu ama yapılan desteklemeler ile sorunları aşmaya çalışıyoruz. Geçmişe göre şuan durumumuz çok iyi görünüyor. Tarımı ne kadar desteklesek az kalır. Tarım da yaşanan sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Bu noktada üretimden çok Pazar noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Tarım dünyanın olmazsa olmaz noktasıdır. Bu yüzden tarım baştacımız diyebiliriz" dedi.

"ÇİLEK VE ZEYTİNYAĞ FİYATLARI"

Çilek ve Zeytinyağ fiyatlarında değinen Rıza Posacı,"Çilek fiyatları şuan da iyi görünüyor. İlk hasat döneminde yaşanan kriz şuan aşılmış durum da, fiyatların biraz daha düzeleceğini umuyorum. Zeytinyağı fiyatlarına da değinirsek ilk zamanlar afaki fiyatların olduğunu gördük ama şuan da zeytinyağı fiyatının da normal seviyelere inmeye başladığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin beklediği desteklerden de söz eden Posacı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizde tarımın, geniş istihdam alanı yaratması, beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye hammadde temin etmesi, nüfusun yarısına yakınını bünyesinde barındırması açısından milli ekonomiye katkısı büyüktür. Çiftçilerimizin sorunları büyük, Bu sorunlar; Tarımda girdi maliyetlerinin yüksek olması, tarım sigortasının gerçek anlamda işlevsel olmaması, doğa şartlarında meydana gelecek afetlerden üreticinin korunamaması, Tarım desteklerinin yetersiz olması, mazot fiyatlarındaki ÖTV ve KDV nin yüksek olması ve benzeri gibi sorunlar. Jet ve Yat yakıtlarından ÖTV ve KDV alınmazken Çiftçinin üretim için kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmaktadır en pahalı mazotu çiftçiler kullanmaktadır. Çiftçiye üretim desteği sağlamak için Ziraat Bankası aracılığıyla uzun vadeli faizsiz krediler verilmiştir. Bugün de tarım sektörü hükümet tarafından desteklenmektedir. Her çeşit tarıma destek verilmektedir. Ancak tarımda ham madde girdi maliyeti fazla olması nedeniyle bu destekler yetersiz kalmaktadır. Tarıma hükümetin daha fazla destek vermesini istiyoruz. Atatürk'ün de dediği gibi, 'Milli ekonominin temeli ziraattır' Her mevsim çalışarak sofralarımızın ekmeğini, meyvesini, sebzesini üreten tüm çiftçilerimizin '14 Mayıs Çiftçiler Bayramını' kutluyorum ve ürünlerinden bol kazanç sağladıkları verimli günler diliyorum" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Rıza Posacı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title