Haberler

Restorasyon İçin Rhodiapolis'te Yer Teslimi Yapıldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde belediye tarafından, Rhodiapolis antik kentindeki tiyatro ve stoanın restorasyonu için gerçekleştirilen ihale sözleşmesinin imzalanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

2006 yılında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından kazı çalışmalarına başlanılan ve büyük bir bölümü gün ışığına çıkartılan Kumluca'daki Rhodiapolis antik kentinde bulunan tiyatro ve stoanın restorasyonu yapılacak. Kumluca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ihalesinin ardından yüklenici firmayla sözleşme imzalanmasıyla ilgili firmaya yer teslimi yapılırken, yer teslimine Kumluca Belediyesi'nden İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım, restorasyon ihalesinin kazanan Er-Bil firması sahibi Bilal Tunç, şantiye şefi Bülent Adede, Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğünden Özge Kadıoğlu, Cengiz Ceylan ve Havva Karaman ile hazır bulundular.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçenin büyük bir tarihi geçmişe ev sahipliği yaptığı belirtirken, bu antik kentlerden birinin de Rhodiapolis antik kenti olduğunu söyledi. Antik kentte Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından 2006 yılında kazı çalışmaları başladığını hatırlatan Başkan Çetinkaya, belediye olarak antik kentte yürütülen çalışmalara büyük destek verdiklerini belirtti.

Başkan Çetinkaya, "Kazı çalışmaları başladığı günden bu yana başta Akdeniz Üniversitesi bilim ekibi olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, ilçe Kaymakamlığımız ve belediye olarak bizler büyük destek verdik. Gerçekten kazı ekibi burada başarılı bir çalışma yürüttü ve antik kentin büyük bölümü gün yüzüne çıktı. Bundan sonra restorasyon çalışması yapılacak, bu konuda ihale yapıldı ve yer teslimi gerçekleştirildi. İnşallah restorasyon çalışmaları belirlenen süreden daha önce tamamlanır ve ilçemizin tarih ve turizme açılan penceresi olacak Rhodiapolis antik kenti insanların ziyaretine açılır" dedi.

Başkan Çetinkaya ayrıca, Rhodiapolis kazılarının bugüne gelmesinde başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü ile Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilileri ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

Restorasyon ihalesinin kazanan Er-Bil firması sahibi Bilal Tunç da, firma olarak daha önce başka illerde de antik ve tarihi mekanlarda restorasyon çalışması yürüttüklerini belirterek, Rhodiapolis antik kentini de tarihi dokusuna en uygun şekilde restore edeceklerini söyledi. İhaleye göre çalışmaların 400 iş gününde tamamlanması gerektiğini ifade eden Tunç, "İnşallah firma olarak belirlenen süreden daha önce bu işi tamamlamak istiyoruz. Böyle güzel bir antik kentin restorasyon işini firma olarak gerçekleştirecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Restorasyon çalışmalarını tamamladığımızda bu mutluluğumuz daha da artacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Akdeniz Üniversitesi Kumluca Belediyesi Bilal Tunç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title