Haberler

Rekortmen Yüzücü Şehitler Anısına Kabatepe'den Gökçeada'ya Yüzdü

Rekortmen yüzücü Emre Seven, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde şehitler anısına, Kabatepe'den Gökçeada'ya kadar yüzdü.

Rekortmen yüzücü Emre Seven, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde şehitler anısına, Kabatepe'den Gökçeada'ya kadar yüzdü.

Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven, Gelibolu'nun kurtuluş yıldönümü törenlerinin bir gün öncesinde, şehitlerin anısına, Kabatepe'den Gökçeada'ya kadar yüzdü. Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat İlçesine bağlı Kabatepe Limanı'ndan bu sabah saat 08.00'de denize giren Seven, 14 millik parkuru 9 saatlik sürede kat etti. Seven'e, Türk bayraklarıyla donatılan bir tekneyle MHP'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, spor eğitmeni Namık Ekin ve diğer görevliler eşlik etti. Rekortmen yüzücü Emre Seven, saat 17.00'de, Gökçeada Kuzu Limanı'na ulaştı. Seven'i, Başkan Ünal Çetin ve beraberindeki bir grup vatandaş, Türk bayrakları ve çiçeklerle karşıladı.

Adaya ayak basan Emre Seven, "Kurban Bayramı'nın ve Adanın kurtuluşunun arifesindeyiz. Hassas günlerden geçiyoruz. Kulaçlarımızla birliğimize, kardeşliğimize, beraberliğimize toplu iğne başı kadar katkımız olmuşsa bu haz bana yeter" dedi.

Emre Seven'in kulaçlarının bir toplu iğne başından çok daha fazla katkı sağladığını söyleyen Başkan Çetin de, "Çünkü 253 bin şehit verdiğimiz Yarımadada Türkiye'nin dört bir tarafından insanların samimi mücadeleleri vardır. Bizim için çok hassas olan bu topraklardan Gökçeada'ya kulaçlarını kardeşlik ve barış adına atması çok anlamlı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Gökçeada

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cebelitarık Boğazı Çanakkale Gelibolu Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title