Haberler

Rekor Elektrik Tüketimine Karşı Uedaş 7/24 Sahada

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 2,7 milyon aboneye kaliteli hizmet veren UEDAŞ’ın bölgesinde elektrik tüketimi, 9 Ağustos Salı günü yılın rekorunu kırdı.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 2,7 milyon aboneye kaliteli hizmet veren UEDAŞ'ın bölgesinde elektrik tüketimi, 9 Ağustos Salı günü yılın rekorunu kırdı. Olası arızalara karşı 565 araç ile 7/24 sahada olduklarını söyleyen UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, "Tüketicilerimize kesintisiz dağıtım hizmeti vermek için planlı bakım çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürüyor" dedi.

Aşırı sıcaklarda klima kullanımı artınca, 9 Ağustos Salı günü Türkiye genelinde elektrik tüketimi 900 milyon kilovatsaati aşarak rekor kırdı. Aynı gün Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (UEDAŞ) bölgesinde de tüketim 39,9 milyon kilovatsaat ile yılın zirve noktasını gördü. Tüketicilerine kesintisiz ve kaliteli enerji akışı sağlama hedefiyle planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını sürdüren UEDAŞ, aşırı sıcaklara karşı da önlemlerini yoğunlaştırdı.

565 araç ve çalışanları ile 7/24 sahada olduklarını belirten UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, "Bölgemizde klima kullanımında ciddi bir artış gözleniyor. Elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaşınca hatlar yoruluyor ve ekstra arızalar gündeme gelebiliyor. Biz de bu arızaları engellemek adına saha ekiplerimiz ve bakım çalışmalarımızla alarm durumundayız" dedi.

Geçen yıla göre tüketim yüzde 8,4 arttı

9 Ağustos 2016 Salı günü yılın tüketim rekorunun kırıldığı Uludağ Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde 1-9 Ağustos tarihlerinde 342 bin 43 MWh'lik elektrik tüketimi gerçekleştirildi. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 315 bin 364 MWh idi. İki dönem karşılaştırıldığında aşırı sıcakların da etkisi ile tüketimde ortalama yüzde 8,4'lük bir artış olduğu gözleniyor.

UEDAŞ başta Bursa olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 35.501 km² alanda toplamda 2,7 milyon müşteriye hizmet veren, Türkiye'nin elektrik dağıtımı açısından 4. büyük elektrik dağıtım şirketi konumunda. 2015 yılsonu itibarıyla Türkiye'nin yaklaşık 73.000 MW kurulu gücü olduğu bilgisini veren UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, UEDAŞ'ın hizmet verdiği trafoların toplam kurulu gücünün ise 8.760 MW olduğunu belirterek bu oranın Türkiye genelinin yüzde 12'sini teşkil ettiğini söyledi.

"Hedef her zaman kaliteli bir enerji arzı sağlamak"

Şehir merkezinden en uzak ilçelere, hatta o ilçenin en uzak köyüne kadar her bölgeye aynı kalitede hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Mesut Efe, "Hedefimiz tüm bölgeler için yatırımlarımız sayesinde kesintisiz ve kaliteli bir enerji arzı sağlamak. Ayrıca şu an başlatmış olduğumuz ve devam eden süreçte de teknolojik gelişmeler için önemli adımlar atacağız. İhtiyaç duyduğumuz teknoloji yazılımları; SCADA, GIS ve ERP, bu dönemde devreye girecek yatırımlarımız arasında yer alıyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Balıkesir Yalova Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title