Haberler

Reklamcılar, Matbaacılar, Adaylara Tepkili

İzmir'deki reklamcı ve matbaacılar, parti bütçeleri dışında milyonlarca liralık harcama yapılmasının planlandığı İzmir'de kimsenin kapılarını çalmamasına kırgın olduklarını anlattı

İzmir'deki reklamcı ve matbaacılar, parti bütçeleri dışında milyonlarca liralık harcama yapılmasının planlandığı İzmir'de milletvekili adaylarından siyasi parti yöneticilerine kadar kimsenin kapılarını çalmamasına kırgın olduklarını anlattı.

Fotoğraf çekimi, ilanlar, web site, seçim bürosu, basın ekibi gibi pek çok kalemde birçok sektöre hareketlilik getirmesi beklenen ve sadece bir adaya ortalama 100 bin TL'ye malolan seçim harcamaları, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde de yereldeki reklamcı ve matbaacıların eleştirilerine hedef oldu. İzmirliler, tüm promosyon işlerinin İstanbul ve Ankara'da yapılması ve yereldeki işletmelere pay ayrılmamasından yakındı.

İzmir Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Murat Türkay, şimdiye kadar profesyonel bir yardım isteyen adayın bulunmadığına dikkat çekti. Türkay, şöyle dedi:

"Bırakın iş çerçevesinde konuşmayı, telefonla danışan bile yok" dedi. Bu kampanyaların profesyonelce yapılması gerektiğini, ancak halihazırdaki çalışmaları 'basmakalıp' bulduğunu söyleyen Türkay, şunları söyledi:

"Hazır kalıpların üzerinde fotoğrafı değiştirip, 'kopyala-yapıştır ve yayınla' tarzında bir durum var. Ancak, çok daha yaratıcı konular üzerinden çalışılarak kampanya yürütülmeli. Bu tür işler parti genel merkezleri tarafından belirlenirken, yereldeki unsurlar da dikkate alınmyor. İzmirli reklamcılar olarak 'yerelden evrensele' sloganıyla hareket ediyoruz. Milletvekili adaylarımız yereldeki sorunları bilmiyorlarsa bu basmakalıp ilanlar da o kadar etkili olacaktır. "

ÇAM: BÜTÇE İL YÖNETİMLERİNE GÖNDERİLMELİ

İTO Meclis Üyesi Kazım Çam ise, her seçim öncesinde İzmirli esnafın da pastadan pay alması için ısrarlı çalışma yürüttüklerini belirterek, "Buradan oy isteniyorsa buradaki esnaf da mutlu olmalı. Ancak maalesef işler Ankara'dan veriliyor. Bu seçimlerde de aynı sistem işliyor. Ancak, partiler duyarlı olsa ve Ankara'dan büyük firmalara iş vereceğine bütçeyi il yönetimlerine göndererek harcamaları bu şekilde organize etseler o ilin esnafında da çark döner" dedi.

İzmir Matbaacılar Odası Başkanı Ceyhun Geçtan da, promosyon işlerinin tek elden verilmesine ve hareketliliğin küçük esnafa yansımamasına tepki gösterdi. Geçtan, "Adaylar kendi şahsi broşür, kartvizitlerini yaptırıyor. Ancak bu tüm harcamalar içinde yüzde 1'i bile bulmuyor. Adil bir paylaşım isteniyorsa en büyük iş parti liderlerine düşüyor. Parti liderleri büyük ajanslara yerelde de alışveriş için şart koşabilir. Böylece bu sorun kısmen de olsa çözülür" diye konuştu.

"DÖRT BAŞI MAMUR TANITIM" 100 BİN TL

İzmir'de bulunan çeşitli reklam ajanslarından derlenen bilgilere göre geniş bir yelpazede tanıtım yapmak, teknolojinin olanaklarından yararlanmak isteyen milletvekillerinin dört dörtlük bir kampanya için 100 bin TL'ye yakın bir harcama yapması gerekiyor. Diğer yandan Yüksek Seçim Kurulu'nun son açıkladığı listelere göre, 26 milletvekili çıkaracak İzmir'de 11 de bağımsız aday bulunuyor. Barajı geçme olasılığı yüksek siyasi partilerin üst sıralarında bu harcamaların yapılması halinde bile milyonlarca liralık harcamaların yapılacağı belirtiliyor. 98 bin TL'yi bulan harcamalar ve ortalama maliyet tahminleri şöyle:

Gazete ilanları; 30 bin TL, pankart-araç giydirme 20 bin TL, basın ekibi 10 bin TL, seçim bürosu 10 bin TL, yiyecek, içecek giderleri 10 bin TL, broşür 5 bin TL, stüdyo fotoğrafı 2 bin TL, tanıtım filmi 5 bin TL, web sitesi 3 bin TL, barkovizyon 3 bin TL. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title