Haberler

Reina Saldırısı Davası İkinci Gününde Devam Ediyor

Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübünde yılbaşı gecesi 39 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov, eşi Zarina Nurullayeva ve saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen 57 sanığın yargılandığı dava, ikinci gününde Silivri'de başladı. Tutuklu sanık Masharipov duruşma salonuna elleri kelepçeli şekilde getirildi. Saldırgan Abdulkadir Masharipov ve eşi Zarina Nurullayeva duruşma sırasında karakalem çalışmasıyla resmedildi.

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin 57 sanık hakkında açılan ve dün yapılan ilk yargılamayla görülmeye başlanan dava, ikinci gününde devam ediyor.

İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen duruşmaya, 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve Bin 540 yıldan 2 Bin 370 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen saldırgan Abdulkadir Masharipov'un da aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Sanık Masharipov duruşma salonuna iki jandarma görevlisinin eşliğinde kelepçeli olarak getirilirken elinde bir dosya olduğu gözlendi. Masharipov sanıklar bölümünün en ön sırasına oturtuldu.

Salonda İngilizce, Kazakça, Fransızca, Arapça, Özbekçe, Rusça, Uygurca ve Çince tercümanlar da hazır bulunduruldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına bir avukat salonda hazır bulundurulurken, bazı mağdur-müştekiler ile avukatları da duruşmaya katıldı. Sanık yoklamalarının yapılmasının ardından savunmalar ve taleplerin alınması bekleniyor.

Duruşmanın yapıldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları çevresinde ise yoğun güvenlik önlemi alındı. Kampüse giren araçlar Jandarma görevlileri tarafından durdurularak aramalar yapıldı.

Öte yandan, saldırgan Abdulkadir Masharipov ve eşi Zarina Nurullayeva duruşma sırasında karakalem çalışmasıyla resmedildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı tarafından saldırıya ilişkin hazırlanan ve 9 Mayıs 2017 tarihinde kamuoyuna duyurulan 90 sayfalık iddianamedeki şüpheliler bölümünün ilk sırasında saldırgan Abdulkadir Masharipov'a yer verilmişti. Masharipov'un "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Nitelikli şekilde kasten öldürme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Nitelikli şekilde kasten öldürmeye teşebbüs, Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması" suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve Bin 540 yıldan 2 Bin 370 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede, saldırganın eşi Zarina Nurullayeva ve saldırıyla irtibatları olduğu tespit edilen sanıklar İlyas Mamaşaripov,, Ali Jameel Mohammed Mohammed ve Abdurrauf Sert'in aynı suçlardan 40'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve Bin 548 yıldan 2 Bin 385 yıla kadar hapisleri talep ediliyor. Diğer 52 sanığın ise 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Yılbaşı Silivri 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title