Haberler

Real Hipermarketler Zinciri, İflas Etti

Güncelleme:

Alman perakende devi Metro Group'un 3 yıl önce Kayserili Beğendik'e sattığı Real Hipermarketler Zinciri için iflas kararı verildi.

Kayserili Beğendik Ailesi, 12 mağazası bulunan Real'i satın aldıktan 2 yıl kadar sonra mahkemeye başvurmuştu. İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. İşl. San Ltd. Şti., Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. için iflas erteme talep edilmişti. Mahkeme başvurunun yapıldığı gün 3 şirket hakkında tedbir kararı verdi ve kayyum ataması yaptı.

ŞİRKET AVUKATI: KURTARAMAYIZ

Üç şirket ile ilgili dava süreci devam ederken geçen 18 Temmuz'da mahkeme dikkat çeken bir dilekçe verildi. Beğendik adına verilen dilekçede Real Hipermarketler'in (Yeni unvanı ALVİ Marketler Zinciri A.Ş) diğer iki şirketten ayrıldığı bu şirket için iflas kararı verilmesi istendi. 27 Temmuz'daki duruşmada şirket avukatı taleplerini yineledi. Dava duruşmasında, Real'in borca bataklıktan kurtarılmasının imkansız olduğu savunuldu. Şirket avukatı Real için iflas kararı verilmesini talep etti. Mahkeme talebi yerinde bularak şirketin iflasına karar verdi. Bu kararla birlikte yeni adı ALVİ olan marketler de Ağustos ayı başı itibari ile kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre 46 mağazası bulunan Beğendik Mağaza İşletmeleri ile Beğendik Yiyecek İçecek şirketine ilişkin iflas erteleme süreci ise devam ediyor.

İKİNCİ İSTANBUL GİRİŞİYDİ

Alman Metro Group bünyesinde 20 yıl önce mağazaları açılan Real 3 yıl önce el değiştirmişti. Kayserili Beğendik ise 1993 yılında Ankara Kocatepe'deki mağazasını açarak sektöre adım atmıştı. Beğendik'in 6 ilde toplam 24 mağazası bulunuyor. Beğendik'in geçen yılın başında ise 46 mağazası bulunuyordu. (Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Beğendik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title