Haberler

Rahvan At Yarışları 46 Yıl Aradan Sonra Tekrar Düzenlendi

Adını "atın tek ayak koşma" stilinden alan ve 46 yıl aradan sonra Yatağan'da ilk kez gerçekleştirilen Rahvan At Yarışları'na 110 at katıldı.

Adını "atın tek ayak koşma" stilinden alan ve 46 yıl aradan sonra Yatağan'da ilk kez gerçekleştirilen Rahvan At Yarışları'na 110 at katıldı.

Yatağan Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Yeni Mahalle Kırçeşmesi mevkisinde düzenlenen yarışa Muğla, Manisa ve Uşak'tan gelen 110 at katıldı.

Yarıştan önce atlı cirit gösterisinin yapıldığı etkinliği, vatandaşlar ilgiyle izledi. Deste, küçük orta, büyük orta, tozkoparan ve başaltı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışta, atlar kıyasıya mücadele etti.

Yarışma sonucunda deste kategorisinde Özkan Angın, küçük ortada Erdoğan Yıldız, büyük ortada Hamdi Canbazoğlu, tozkoparanda Mehmet Emin Açıkgöz, başaltı kategorisinde ise Şerif Geçit, birinci oldu. Dereceye girenlere ödülleri Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Işık tarafından verildi.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize ettikleri Rahvan At Yarışları'nı 46 yıl aradan sonra tekrar gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Işık, genellikle Ege Bölgesi'nde düzenlenen ve tarihi geçmişe sahip olan Rahvan At Yarışları'nın Ege'de deve güreşleri kadar ilgi gördüğünü dile getirerek, "Yarışı uzun yıllar sonra düzenlememize rağmen vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Rahvan At Yarışı'nı deve güreşleri gibi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda yarışların daha kapsamlı ve düzenli olacağına inanıyorum" dedi.

Yarışları atalardan kalan mirası sürdürmek amacıyla düzenlediklerine işaret eden Işık, şunları söyledi:

"Ata sporunun yaygınlaşması için etkinliğe gelen vatandaşlardan ücret almadık. Bizim için önemli olan ata sporumuzun yaygınlaşması, örf ve adetlerimizin yaşatılması. Bu nedenle Yatağan Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 89. yılında böyle bir etkinliği gerçekleştirmek bizi çok mutlu etti."

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Işık Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title