Haberler

Ragıp Zarakolu Kandıra F Tipi 2 Nolu Cezaevinden Tahliye Oldu

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan yayıncı Ragıp Zarakolu, saat 21.15 sıralarında tahliye edildi.

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan yayıncı Ragıp Zarakolu, saat 21.15 sıralarında tahliye edildi. Zarakolu, Türkiye'nin siyaset tarihinde akademilerin hapishaneler olduğunu söyledi.

Kandıra F Tipi Cezaevi önünde ABD vatandaşı eşi Katherine Holle Zarakolu, oğlu Sinan Zarakolu, BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya ve yaklaşık 15 kişilik grup tarafından karşılandı. Zarakolu ile birlikte KCK davası kapsamında tutuklu bulunan Muhsin Yenisöz'de aynı saatlerde serbest bırakıldı. Cezaevinden bir alış veriş sepeti dolusu kitapla çıkan Zarakolu alınmasının da bırakılmasının da süpriz olduğunu söyledi. Tutuklanma sürecini anlamadığını söyleyen Zarakolu, "Alınmamda süprizdi bırakılmam da süprizdi. Anlamadım ben bu işi. Ne alınırken soruldu, ne bırakılırken. Zati şahaneleri gerekli görüyorlar alıyorlar, gereksiz görüyorlar bırakıyorlar. Bu Süreçte Türkiye'deki bütün siyasi rehinelerin durumunu yaşadık. Çok acı verdi. Sayısız gazeteci arkadaşımın hapsedilmesi, 20 yıldır Özgür Gündemde yazıyorum. Oradan 35 arkadaşımız gözaltına alındı. Savunma hakkını temsil eden avukatlar, akedemisyenler gözaltına alındı. Bu durumu kabul edilebilir bulmak çok zor" dedi.

ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK SAĞLADI

Bir gazetecinin siyaset akademilerinde derse girerek örgüte yardımcı oldunuz iddia edildiği sorusu üzerine Zarakolu şöyle konuşmasına devam etti: "Bu çok saçma bir iddia. Siyaset akedemileri dünyadaki bütün politik partilerin sahip olduğu kurumlar. Yurt dışındaki siyaset akademelerinde de ders verdim. Alman sosyal demokrat partileri akademilerinde de başka kurumlarda da ders verdim. İlk defa böyle bir olay nasıl bir ayrımcılık olduğunu gösteriyor. Kürtlerin parti kurma hakkı yok. Legal çalışma hakkı yok, Kürtlerin parti okulu kurma hakkı yok. Onun için teşekkür ediyorum beni tutuklayan savcılara. Bu durumun bu kadar vahim olduğunu bu kadar içinde olduğumuz halde belki algılamakta güçlük çekiyorduk beklide kanıksamıştık. Çok daha önemli bir farkındalık sağladı."

AKADEMİLER HAPİSANELERDİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaca ünlü yazar Paul Auster ile ilgili polemiği sorusuna ise Zarakolu, "Auster'in bu olayı anlaması da çok zor. Eşimle PEN galasına gitmiştik ve kendisiyle orada tanışmıştık. Şimdi bir yazarın uyduruk gerekçelerle alınması heralde çok zor anlaşılıyor. Biz Türkiye'de çok iyi anlıyoruz. Çünkü tarihimiz bunlarla dolu. Nazım Hikmetler, Orhan Kemaller, bütün ne kadar Kemal varsa yazar maşallah buralardan geçti. Cezaevleri gerçek akademidir. Türkiye'nin siyaset tarihinde akademiler hapisanelerdir" diye konuştu.

FARKINDALIK SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIM

İlk yapacağı işin cezaevlerinde aynı durumda olanlar için farkındalık sağlamaya çalışacağını söyleyen Zarakolu, "İlk olarak bu durumda olan arkadaşlarımız için farkındalık sağlamaya çalışacağım. Ben burada bırakıldım ve bir çeşit ayrımcılık yapılmış hissediyorum. Benimle benzer durumda olan belediye başkanları, eski parlementerler, akademisyenler, üniversite öğrencileri gibi yığınla insanlar şuanda cezaevinde. Türkiye şuanda Çin'den sonra belki de Çin'i geçtik mi? bilmiyorum en fazla siyasi tutuklu bulunan ülke sanıyorum" dedi. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandıra F Tipi Cezaevi Ragıp Zarakolu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title