Haberler

Ragıp Zarakolu, Cezaevi Çıkışında Açıklamalarda Bulundu

Cezaevinden tahliye edilen Prof.Dr.Ragıp Zarakolu, "Ne yazık ki Türkiye, şu anda Çin'den sonra en fazla siyasi tutuklu bulunan ülke" dedi."KCK" soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra Cazaevi'nden tahliye edilen Prof.

Cezaevinden tahliye edilen Prof. Dr. Ragıp Zarakolu, "Ne yazık ki Türkiye, şu anda Çin'den sonra en fazla siyasi tutuklu bulunan ülke" dedi.

"KCK" soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra Cazaevi'nden tahliye edilen Prof. Dr Ragıp Zarakolu, cezaevinden çıkışında BDP Milletvekili Sabahat Tuncel ile açıklamalarda bulundu. Zarakolu, tutuklanmasının da tahliye olması gibi sürpriz olduğunu söyledi. Zarakolu, "Sayısız gazeteci arkadaşımın hapsedilmesi çok acı verdi. Savunma hakkımız elimizden alındı, temsil eden avukatlar alındı, akademisyenler alındı; bunu kabul etmek mümkün değil. Siyaset akademileri, dünyadaki bütün politik partilerin sahip olduğu kurumlar. Ben yurt dışındaki siyaset akademilerinde de ders verdim, Alman Sosyal Demokrat Partisi'nde de, başka kurumlarda da, çeşitli parlamentolarda da, Birleşmiş Milletler'de de ve ilk defa böyle bir olay nasıl bir ayrımcılık olduğunu gözler önüne seriyor. Demek ki Kürtlerin parti kurma hakkı yok, legal çalışma hakkı yok, parti okulu kurma hakkı yok. Bunun için beni tutuklayan savcılara teşekkür ediyorum. Durumun bu kadar vahim olduğunu, içinde olduğumuz taktirde algılamakta zorluk çekiyorduk. Çok daha önemlisi, bilinçli bir farkındalık sağladı" diye konuştu.

ABD'de bir galada tanıştığını belirttiği Paul Olster'in bu durumu anlamasının çok zor olduğunu savunan Zarakolu, "Şimdi bir yazarın böyle uyduruk gerekçelerle alınması herhalde çok zor anlaşılır. Biz anlıyoruz yani, Türkiye'de olanları çok iyi anlıyoruz. Çünkü tarihimiz bunlarla dolu. Nazım Hikmet'ten, Orhan Kemal'den bütün ne kadar Kemal varsa, yazar maşallah buralardan geçti. Şurası gördüğünüz gerçek akademidir arkadaşlar, siyaset akademisi bu hapishanelerdir. Türkiye'nin siyaset tarihinde ve bu gelenekler devam ediyor. Çıkınca ilk olarak bu durumda olan arkadaşlarım için farkındalık sağlamaya çalışacağım. Çünkü ben burada bırakıldım, bir çeşit ayrımcılık yapılmış gibi hissediyorum. Benimle benzer durumda olan yığınla insan, belediye başkanları akademisyenler, eski parlamenterler, üniversite öğrencileri şu anda cezaevinde. Ne yazık ki Türkiye, şu anda Çin'den sonra en fazla siyasi tutuklu bulunan ülke; belki de geçmiştir, bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

"GECİKMİŞ ADALET, ADALET DEĞİLDİR"

BDP Milletvekili Sabahat Tuncel ise, "Bu gün Ragıp Zarakolu ile birlikte 15 arkadaşımız tahliye edildi. Bu durum sevindirici ama hukuk açısından bir problemdir. Gözaltına alınıp sorgusuz sualsiz tutuklanması, Türkiye'nin hukuk sistemini gözler önüne seriyor. Yürütülen siyasi soykırım davasına bir an önce son verilmesini istiyoruz. 15 arkadaşımız gibi diğer arkadaşlarımızın da bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu hem Türkiye demokrasisi açısından hem de Türkiye'deki barış mücadelesi açısından önemli bir konu. Ragıp hocamızın bizimle olması önemli ama yetmez. Bir an önce barışa vesile olacak hukuki sistemin yerine getirilmesi gerekiyor. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Bir çok arkadaşımız gerekçe gösterilmeden cezaevinde tutuklu bulunuyor. Bir çok arkadaşımız hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Onların da bir an önce aramıza dönmesini istiyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ragıp Zarakolu Kandıra Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title