Haberler

Prof. Dr. Naci Görür: Depremin yeri endişe verici, 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayı tetikleyebilir

Güncelleme:

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Marmara açıklarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin yerinin endişe verici olduğunu belirten Görür, "Depremin yeri endişece verici. Minimum 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayı tetikleyebilir" dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Marmara açıklarında meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 4.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Minimum 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayın üzerinde. Bu da söz konusu fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir" ifadelerini kullandı.

AFAD verilerine göre; Marmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında saat 16.38'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"DEPREMİN YERİ ENDİŞE VERİCİ"

Naci Görür, yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar Marmara'da olan 4,3'lük depremi görüyorsunuz. Minimum 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayın üzerinde. Yeri endişe verici. Bu deprem fayda az da olsa stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir. Bu da söz konusu fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür: Depremin yeri endişe verici, 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayı tetikleyebilir

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Naci Görür Twitter Marmara Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

Gülay:

Bu kaçınılmaz evet ama gerekli önlemler için toplanan onlarca trilyon nere de? Sonradan görme müteahhitlere ülke peşkeş çekililirken ( 200 trilyona mal olucak ihaleyi 800 trilyona verip arada mali götüren devleti zarara uğratanlar) hic mi ahlaken "biz bu milleti vergilerle inlettik bari yapilari güclendirelim demediniz.Geceleri o yastığa nasıl başınızı koyup uyuyabiliyorsunuz...

10
6
yanıtYanıtla
abidin:

boşuna beklemeyin marmarada büyük deprem 100 sene sonra olacak.

5
7
yanıtYanıtla
Xqx:

Nerden biliyorsun sana vahiy mı geliyo

yanıt0
yanıt0
Xqx:

Nerden biliyorsun sana vahiy mı geliyo

yanıt0
yanıt0
CINAR:

ACIKCASI, burada kullanilan ''DEPREM OLABILIR'' VE SIDDETI DE 7, 2 olacagini tam olarak ifade etmek benim kafama yatmiyor. NETICE DE bütün Türkiye Deprem ruiski Altinda ve nerede ne zaman ve hangi siddet''te patlayacagini kestirmek cok zor. Bunlar olasilik hesaplarina dayaniyor. olabilir de olmayabilir de. . Sonuc: Allaha güven, ancak esegini yine de saglam bir yare bagla. . . yani binalari japon usulüne göre yap. . olay bu. .

9
2
yanıtYanıtla
Kromagnon:

Sorumlulugu onlem almayanlardir! Aylardir yillardir bagriyor herkes!

11
0
yanıtYanıtla
Ertan:

Allah muhafaza. Yüce Allah''ım, İnsanlığın ahmaklığı yüzünden deprem ve felaketlerin beterinden koru.

10
1
yanıtYanıtla
mahmut:

Kardeş, vatandaş ne yapsın. bunları deprem bölgesi olduğunu bildiği halde onlarca yıldır hiçbir önlem almayan yönetim tayfasına söyle

5
6
yanıtYanıtla
Hanci:

Yanarim diri diri insanlar ziyan olacak buna yanarim. Butun bilim adamlari bangir bangir soyluyor deprem olacak ne oldu kentsel donusumlere dikey degil yatay yapi sacmaligini cikarip binalarin yenilenmesini engelleyen beyinler insanlar gocuk altinda kaldiginda yatay tabut yetistiremeyecekler ve sonunda dikey olanlari yiyecekler

7
2
yanıtYanıtla
YAVUZ:

İNSANLAR KÖR.SAĞIR.DİLSİZ GÖZLERİNE PERDE ÇEKİLMİŞ UYANIN NE BEKLİYORSUNUZ ALLÂHIN ĞAZABI GELİYOR UYARIYA DA İTİKAT ETMİYORSUN ÇIKSANA İSTANBULDA .

5
4
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title