Haberler

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan salgının seyriyle ilgili korkutan sözler: Birinci dalga bitmedi, 3. ve 4. artış dönemleri gelecek

Güncelleme:

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgında artış yaşanmasına rağmen hala 2. dalgaya geçilmediğini, birinci dalganın bitmediğini savundu. Ceyhan, "Şu anda birinci dalgadaki artış dalgalarından birini yaşıyoruz. Bu böyle devam ederse hiç şüpheniz olmasın, daha 3. artış dönemi göreceğiz, 4. artış dönemi göreceğiz" dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk kanalında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'ikinci zirve yaşanıyor' sözlerinin 'ikinci dalga' anlamına gelip gelmediğini hakkında görüşlerini paylaştı.

"Tam anlamıyla ikinci dalga dememiz için önce salgının birinci dalgasının bitmesi lazım. Dünyada bu işin kontrol altına alınması lazım" diyen Ceyhan, "Şu anda birinci dalgadaki artış dalgalarından birini yaşıyoruz. Bu böyle devam ederse işimiz gerçekten kolay değil. Bu tedbirler düzeyinde ve halkın uyumu bu düzeyde olursa hiç şüpheniz olmasın, daha 3. artış dönemi göreceğiz, 4. artış dönemi göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"O DÖNEM GEÇTİ"

"Ankara'da vakalar artmaya başladığında İstanbul'da da artacağını, İzmir'de de artacağını söylüyordum. Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok" diye devam eden Ceyhan, şunları söyledi: "Bir şehirde artarken siz eğer o şehri korumaya almalısınız. Artık tek merkezli bir salgın değil. Aynı anda İstanbul ağırlığı çekiyor şu anda ama İzmir de artmaya başladı. Bursa, Balıkesir de artıyor. Emin olun Ankara da artacak. Ta ki toplumsal bağışıklık gelişinceye kadar. Burada önemli olan artık ilk dönemdeki bir ilde alınacak önlemlerle, İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla bu salgını kontrol etme dönemi geçti artık. Şu anda bütün Türkiye genelinde, Türkiye'nin her noktasında uygulanacak tedbirlere ihtiyacımız var."

"GÜNLÜK VAKA SAYISI EN AZ 5 KATI"

Günlük hasta sayısının 2 binler bandında açıklanması hakkında konuşan Ceyhan, şu ifadeleri kullandı: Sadece bakanlığın açıklamalarından şu anda vakaların yüzde 20'si belirtili seyrediyor. Yüzde 20'nin yüzde 10'u yoğun bakım ihtiyacı hissediyor. Demek ki yüzde 20'si kadarı semptomlu seyrediyor. O halde bunun tek semptomu olanları içerdiğini kabul etsek de bu 2 bin rakamının, bunun en az 5 katı kadar tespit edilen vaka olması lazım. Keşke bu kadarla kalsa iyi ama bütün ülkelerin bir kat sayısı var."

"İNSANLAR VİRÜSÜN FARKINDA DEĞİL"

"Bakanlığın açıklamasına göre Türkiye'de 20 bin aktif vaka sayısı varken yapılan taramada 10 binde 26 bulduk dedi. 10 binde 26'yı Türkiye nüfusuyla çarparsanız 215 bin gibi bir rakam çıkar. Demek ki biz saptadığımız aktif vaka sayısının 10 katı kadar kişinin virüsü pozitif olduğunu bulmuşuz. En iyi test yapan ülke bile yüzde 10'unu bulabiliyor. Gerçekten pozitif olan kişi sayısı oldukça yüksektir. 50 bin ile 100 bin arasında bir yerde olabilir Türkiye'nin sayısı. İnsanların boş vermişliğini ona bağlıyorum. İnsanlar bu virüs yükünün farkında değil."

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı tabloya göre, son 24 saatte 2091 yeni hasta tespit edilirken toplam hasta sayısı 359 bin 784'e çıktı. 69 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle beraber can kaybı 9 bin 727'ye yükseldi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Ceyhan Türkiye Ceyhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

sosyete:

birtane insanlıgı rahatlatıcı birşey söyleyin . . . çok biliyorsan kendine saklaa. . pisikolojımızi bozmaya hakkın yok bu adamı içeriye kapatın kafayı yemiş duruşa bak. . . .

6
5
yanıtYanıtla
Barış:

Pisikoloji bozmaktan başka birse y yok

4
3
yanıtYanıtla
Anlayana:

Milleti işsizlik virüsü diğer adı ile ekonomi virüsü sardı Onu ne yapacaz.Gerçekten Allah Devletimizin Yardımcısı olsun Ekonomi ile tedbirler arasında kaldık zor günler geçiriyor insanlık

6
1
yanıtYanıtla
cnv:

maşallah kanallarda boy göstereceğinize hasta tedavi etseydiniz şimdiye dek çokdan bitmişti sen şovmenin tekisin

3
2
yanıtYanıtla
İNANDIK MI:

yersen ekonomiden bahsedin bize açız aç ölecez açlıktan hikaye sıkmayın millete para lazım

2
0
yanıtYanıtla
leduni:

Slogan güncellendi EVİ TERKET TÜRKİYEM

2
0
yanıtYanıtla
Rennan:

Elbette aç var. Açıkta olan var. Ama keyif için sokaklarda olanlara ne demeli. Adam doğruyu söylüyor. 9 köyden kovmayın. Gerçekleri görün .

1
0
yanıtYanıtla
Izleyici:

cok antipatik ve olumsuz biri.konusurken karşısındakini asagiliyor.hergun birkac kanalda.artik izlemiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Tt:

Napsın millett açmı kalsın. Dünyada hiç bir ülke bu saatten sonra yasak masak getiremez. İnsanlar para kazansın düzgün beslensin baüışıklığı artsın. Gerekli tedbirleri alsın başka çare yok.

0
0
yanıtYanıtla
müjgan kaplan:

sürekli moral bozuyorsun çare ne onu anlat söylenen rakamlarin beş katı vaka sayısı demek bize faydası ne ...kendin tatile gittin bu halk zaten issiz maske takıyoruz daha ne yapalim neden psikoljimizi bozuyorsun..

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title