Haberler

Prof. Dr. Bakkal: Harran'da Bilim Adamları Yetişti

Güncelleme:

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal, dünyanın birçok tanınmış bilim adamının Harran'da eğitim aldığını söyledi.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Kentimizi Sevelim Yaşatalım" Projesi kapsamında "Bin Yıl Önceki Harran'da Bilim ve Medeniyet" adlı konferans düzenlendi.

Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, Harran Üniversitesi Öğretim Üyeleri, çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Bir toplumun gelişmişliği, kalitesi ve ilerlemesi bilimle, medeniyetle ölçüldüğünü belirtti.

"Bilimin olmadığı ve yaşamadığı bir toplumda medeniyetten bahsedemezsin" diyen Başkan Çiftçi, "Zaten bilimin olmadığı, yaşamadığı bir toplumda siz medeniyetten bahsedemiyorsunuz. Eğer biz ilerlemek istiyorsak sadece ve sadece fiziksel yapılarla bu iş olmuyor. Yüce rabbimiz bize bir irade vermiş, bu iradeyi kullanmak, bu iradeyi bilimsel olarak dünyayı, evreni, bitkiyi ve insanı incelemek artık insan oğlunun kabiliyetine kalmış. Batı medeniyetini doğudan almıştır. Allahın izni ile yeniden şahlanan bir doğu toplumu var. Yeniden şahlanan bir Mezopotamya toprakları var. İnşallah biz bilimde de ve gerçekten oluşturmuş olduğumuz medeniyette de o birliktelik o zenginlik o farklılığı dünya insanı beslenecektir" dedi.

Başkan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti:"Tarihimizi bilmiyoruz. Çocuklarımıza bu değerler öğretilememiş. İbn-i Sina 900 yıl Avrupa'da tıp alanında ders olarak verilmiş. Bir çok bilimde ve sanatta dünyanın gelişmesine buluşların tamamına bu topraklar katkı vermiş. Fakat tarihi karanlık bir noktada kesilip bırakıldığı için bizler kökümüzün, atamızın ve toprağımızın kıymetini anlayamamışız"

BAKKAL; AVRUPA TIP İLMİNİ BİZDEN ALDI BİZDEN ÖĞRENDİ

Başkan Çiftçi'nin açılış konuşmasından sonra Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal. konferansa gelen davetlileri kültür ve tarih yolculuğuna çıkardı. Harran hakkında bilinmeyenleri çok yönlü bir şekilde anlatan Öğretim Üyesi Bakkal, Harran'ın Emeviler döneminde uzun bir süre baş şehir olduğunu, Babil'den sonra ikinci kutsal bir kent olduğunun altını çizdi. Harran'da hem bir kutsallık hem de bir bilim geleneği olduğunu anlatan Ali Bakkal, Harran okulunun (Üniversitesi) asıl kurucusunun Ömer Bin Abdulaziz olduğunu söyledi.

Endülüs tıbbının kurucularının Harranlı tabipler olduğunu belirten Bakkal, "İslam dünyasında Harranlı tabipler var. Bağdat ve Şam'dan sonra en fazla hastane Harran'da vardı. Şuanda 4 ya da 5 Harranlı tabibin ismini tespit edebiliyoruz, aslında Avrupa Tıp ilmini Harran'dan yetişen Bilim insanlarından alarak kendilerine mal ettiler" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın ardından Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal'a konferansa katkıların dolayı plaket verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ali Bakkal Karaköprü Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title