Haberler

Portakal Festivali Başladı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen Finike Portakal Festivali başladı.

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen Finike Portakal Festivali başladı.

Finike'de bu yıl 2'nci düzenlenen Finike Portakal Festivali kortej yürüyüşü ve resmi açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Finike ve çevre ilçelerin siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Finike ilçe merkezinden başlayan korteje, ilçeyi simgeleyen figürlerin yer aldığı portakalla süslenmiş heykeller, festivalde program yapacak gösteri grupları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korteje katılan gruplar, festival alanına kadar bando eşliğinde yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Finike'de devam eden yatırımlar ile festivalin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Portakalı'nın tanıtımının yanı sıra yatırımlarla da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Finike portakalının gerçek değerini bulması için çalışıyoruz. Ancak Finikeli hemşehrilerimizin de sahip çıkması gerekir. Kolalı içeceklere 'hayır' portakal suyuna 'evet' diyorum" dedi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, "Ülkemizde tarımsal ürünler için düzenlenen festivaller, o ürünün ve yörenin turizm potansiyelinin tanıtımı açısından çok önemli oluyor. Ülke olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, festivalimizin güzelliklere vesile olmasını, yöremize katkı sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da festivalin sanat, kültür ve yöresel değerlerle süslendiğini belirterek, bu festivalle ilçenin tanınırlığını artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından festival alanında portakaldan yapılan dev heykeller gezildi.

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ

Festivalin ilk gününde Mustafa Ceceli konser verdi. Sevilen parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Ceceli, sahnenin önünde oturan fiziksel engellilerle de fotoğraf çektirdi.

Konser sırasında eşi Dilek ve kızı Elif'le birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Mustafa Ceceli'yi tebrik ederek, Finike Belediyesi Kooperatifi bünyesinde üretilen yöresel reçeller, plaket, çiçek ve mozaik tablo hediye etti. - Finike

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Osman Sarıoğlu Mustafa Ceceli Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title