Haberler

Yeni CHP'li Kenan Çakar, Kocaoğlu'ndan Özür Diledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere İzmir’in CHP’li belediye başkanları bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere İzmir'in CHP'li belediye başkanları bir araya geldi.

Ak Parti üyesi olduğu dönemde Aziz Kocaoğlu'ndan meclis tartışmaları için özür dileyen Kenan Çakar, budan sonra Aziz Kocaoğlu ile birlikte çalışmaktan dolayı mutlu olacağının altını çizdi.

Belediye başkanları ile buluşmanın devamının geleceğini belirten İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise "CHP'nin Türkiye'yi nasıl yöneteceğinin referansı İzmir'dir. bu toplantılarda başarılarımızı ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşacağız. Daha iyi için buluşacağız" dedi.

YENİ CHP'Lİ KENAN ÇAKAR AZİZ KOCAOĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ

İzmir'de AK Parti'nin kurucularından ve uzun süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde grup başkanlığı yapan Kenan Çakar artık CHP çatısı altında siyaset yapacak. Zamanında meclis toplantılarında yaşanan tartışmalar için Aziz Kocaoğlu'ndan özür dileyen Kenan Çakar, "2014 yılı Nisan ayında AK Parti'den istifa ettim. Bağımsız olarak 2 yıla yakın süredir meclis üyesi olarak görevimi devam ettiriyorum. Bağımsız olmak olaylara ayrı bir pencereden bakma imkanı veriyor. Yerel siyaseti tarafsız gözle görme imkanı buldum. Siyasette bağımsız bir insanım. İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük kenti ama bana göre Türkiye'nin en çağdaş en demokrat ve en güzel kenti. Bu kentte yapılanlara ve yapılacak olanlara hem fikri hem de fiili olarak daha aktif katkı koymak adına CHP çatısı altında siyaset yapma kararı aldım. örgüt yapılanması demokratik bir yapılanmadır. Ben burada çalışmaktan daha da memnun olacağım. Zamanındaki tartışmalardan dolayı haddimizi aştıysak özür dileriz. Aziz Kocaoğlu ile de aynı mecliste siyaset yapmaktan onur duyacağım" dedi

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Kenan Çakar arkadaşımız üniversite yıllarından beri siyaset yapmış bir arkadaşımız. Siyasette son derece bilinçli ve inandığı şeyler doğrultusunda her zaman siyaset yapmıştır. Özellikle son yıllarda iktidar partisinin söyledikleri doğrultusunda değil belirli güce eriştikten sonra o gücü demokratikleşmeyi bırakın, cumhuriyet ve laikleşme yönelik saldırıları, sürekli AK Parti'nin iktidara geldikten sonra merkezi yönetime yönelmesi, her şeyi merkezi bağlaması, yerel yönetimleri nasıl bitirebilirim ve yok edebilirim siyaset anlayışını görüp 2 yıl önce istifa eden bağımsız olarak siyaset yapan bir arkadaşımız olan Kenan Çakar, CHP katıldı. Bizde büyük güç alacağımızı düşünüyorum" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında "Kenan Çakar ile 22 Haziran 2004'te birlikte çalışıyorduk. Kendisinin partimize katılmasından büyük memnuniyet duyduğumu ve siyasi çalışmalarını CHP çatısı altında sürdüreceğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"CHP'NİN REFERANSI İZMİR'DİR"

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve yerel belediye başkanları bir toplantı gerçekleştirdi. Basın mensuplarına açıklama yapan CHP İzmir İL Başkanı Alaattin Yüksel, "Belediye başkanlarımızla bir araya geldik. 20 Aralık'ta kongremizi yaptıktan sonra devir teslimin hemen ardından ilçe başkanlarımızla kadın kollarımızla gençlik kollarımızla bir araya geldik. Şimdi belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Pazartesi günü de milletvekillerimizle bir araya geleceğiz. İki ilçeye zorunlu ziyaret yaptık. Aliağa ilçe başkanımıza yönelik belediye başkanımızın kamu görevlisine yakışmayacak şeylerle karşılaştık. Belediye meclis toplantısından bir gün sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan şeyler bunlar. İlçe başkanımıza ve belediye meclis üyelerine destek olmak için Aziz Kocaoğlu ile birlikte gittik. Arkasından aynı gün akşamı Menderes'te böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Belediye meclis üyelerimiz ve ilçe örgütümüzle bir toplantı gerçekleştirdik. Belediye başkanlarımız Türkiye'de İzmir'i İzmir yapan çalışma arkadaşlarımızdır. Dünya çapında başarılar kazanıyor olmamız ne kadar yerel yönetimlerin başarılı çalıştıklarının göstergesidir. Birleşmiş milletlerde en iyi kırsal kalkınma modeli gösteriliyor güzel İzmir. Bu başarılar CHP açısından çok önemlidir. Türkiye kötü yönetiliyor. Dünya üzerinde tek başına kalmış bir ülke haline geldi Türkiye. Ekonomik anlamda yönetecek başka bir siyasi gücün ortaya çıkılması bekleniyor. CHP eğer biz Türkiye'yi yönetebiliriz gösteriyor olsaydık bugün çok farklı olurdu. CHP'nin nasıl Türkiye'yi yöneteceğinin en önemli referansı İzmir'dir. Bir ülkenin değişimi kentten başlar. İzmir'de çalışmalarımızla Türkiye'ye örnek olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız. Bu buluşmayı daha sık hale getireceğiz. Burada kentimize daha iyi nasıl hizmet verebiliriz bunları konuşacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Alaattin Yüksel Aziz Kocaoğlu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title