Haberler

Uşak'ta Tepki Çeken Tanıtım

MHP Uşak 1'inci sıra milletvekili adayı Metin Deniz Savaş, Uşak Belediyesi'nin taşeron firmasına ait araçların AK Parti Uşak milletvekili adaylarının reklamlarıyla giydirilmesine tepki gösterdi.

MHP Uşak 1'inci sıra milletvekili adayı Metin Deniz Savaş, Uşak Belediyesi'nin temizlik ve çöp toplama hizmetini yürüten taşeron firmaya ait kamyon ve minibüslerin AK Parti Uşak milletvekili adaylarının reklamlarıyla giydirilmesine tepki gösterdi. Savaş, "Uşak'a hizmet için çalışan araçlar siyasete alet edilmemeli" dedi.

Uşak Belediyesi'nin temizlik ve çöp toplama işi ihalesini alan Temay Temizlik Hizmetleri Şirketi bünyesindeki Birtem Temizlik'e ait minibüs ve kamyonlar, AK Parti Uşak milletvekili adayları İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Hazim Sesli'nin fotoğrafları ve 'Uşak Hazır Hedef 2023' sloganı yazılı reklamlarla giydirildi.

İstanbul merkezli temizlik şirketinin bu uygulaması tepki çekti. MHP Uşak 1'nci sıra milletvekili adayı Metin Deniz Savaş, belediye ile ticaret yapan temizlik şirketinin yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti milletvekili adaylarının finansörlüğünü yaptığını ileri sürdü.

Siyaset temiz olmalı diyen Savaş, "AK Parti adayları yaptıkları siyasetin finansmanını bu şekilde temin ediyorsa, onlara bundan sonraki siyasi hayatlarında başarılar diliyorum. Siyaset temiz olmalı insanlarına güven vermeli. Siyaset için harcanan her kuruş alın açık ve baş dik şekilde yapılmalı, kaynağı belli olmalı. AK Parti yetkililerine sorduğumuzda giydirilen araçları kiraladıklarını söylüyorlar. Kiralanan ve siyasi reklamla giydirilen araçlar, belediye üzerinden vatandaşa hizmet veren şirketin garajında bulunmaz. Bakımları da bu garajda yapılmaz. Bizim araçlarımız gibi onlar da parti binasının önünde sahada olmalı. Eğer, bu şirket ücretsiz bakım yapıyorsa, biz de bu hizmetten yararlanmak istiyoruz" dedi.

Uşak'a hizmet için çalışan araçların siyasete alet edilmemesi gerektiğini savunan Savaş, "Bu yapılan ahlaki değil. Farklı amaçlarla yaklaşı ve ileride yapacağınız ticaretin bir öğesi olarak görürseniz siyaset kirlenmiş demektir. MHP olarak bizim kirli siyasetle hiçbir işimiz yok. Giydirilen araçların ruhsatları Uşak Belediyesi'ne iş yapan Temay Temizlik Şirketi'ne bağlı Birtem Temizlik Hizmetleri'ne ait. Bu firmanın sahipleri çalışanlarına bir siyasi partinin lehinde propaganda yaptırmakta. İstedikleri gerçekleşmediği taktirde o kişileri işten çıkarmakla tehdit etmekte" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title