Haberler

Ukrayna lideri Zelenski, başkanlık binasının önünden Moskova'ya seslendi: Şimdi konuşma ve buluşma zamanı

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yayımladığı video mesajında, bu kez devlet başkanlığı binasının önünden halka seslendi. Savaşın 24. gününde Moskova'ya seslenen Zelenski, "Şimdi herkesin beni duymasını istiyorum. Özellikle Moskova'nın. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı. Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlamanın zamanı geldi" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın ülkesine saldırısının 24. gününde hem Ukrayna hem de dünya kamuoyuna açıklamalarda bulundu ve Rusya'ya da yeni bir mesaj göndererek müzakereleri işaret etti.

Konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'da saldırdığı kentlerden sivillerin tahliyesine yönelik çalışmaları aktaran Zelenski, "Bugün Ukrayna'da 7 koridor vardı. Sumi Bölgesi'nde 6 ve Donetsk Bölgesi'nde 1 sivil koridoru vardı. Mariupol kuşatmasından 9 binden fazla insan tahliye edildi. Toplamda 180 binden fazla Ukraynalı insani yardım koridorları üzerinden kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ SUÇUDUR"

Rusya'nın, insanı yardımlara engel olduğuna ve bu bilinçli yapılan saldırıların bir savaş suçu olduğuna dikkat çeken Zelenski, "Yüzlerce ton temel ürünler teslim edildi. Fakat işgalciler çoğu bölgede çevredeki kentlere insani yardım tedarikini engellemeye devam ediyor. Bu tamamen bilinçli bir taktiktir. Ukrayna kentlerindeki insani felaketi, Ukraynalıların işgalcilerle işbirliği yapması için bir argüman haline getirmek için kesinlikle her şeyi deneyecekleri çok net. Bu bir savaş suçudur. Bundan onlar sorumlu olacak. Bu emirleri veren Rus figürleri bu emirleri yerine getiren her Rus askeri belirlenecek. Lahey'e tek yön bilet alacaklar. Sivillerin Rus bombardımanından ve saldırılarından saklandığı Mariupol'da işgalciler tarafından tahrip edilen drama tiyatrosunun enkazındaki sakinler kurtarılmaya devam ediyor. 130'dan fazlası çıkarıldı. Ağır yaralılar var. Fakat ölü sayılarıyla ilgili net bir bilgi yok" dedi.

"BULUŞMA, KONUŞMA ZAMANI"

Sözlerinin devamında, Ukrayna birliklerini Ruslara karşı savunmasını sürdürdüğü ve Rusların da saldırılara devam ettiğini belirten Zelenski, "Ordularının bu taktiği, Rus devletinin durumunu daha da kötüleştiriyor. Daha yıkıcı yaptırımlara neden olur. Savaş karşıtı koalisyona yeni üyelerin katılımını teşvik eder. Rusya'ya baskı yapmak için her zaman tarafsız kalmaya çalışan devletler bile bu birleşmeye dahil oluyor. Bu nedenle Ukrayna'nın barış ve güvenliğine dair müzakereler, Rusya'nın kendi hatalarından kaynaklanan hasarı azaltması için tek şans. Biz her zaman müzakerelerde ısrar ettik. Sadece 23 günlük işgal sürecinde değil, her zaman diyalog önerdik, barış için çözümler sunduk. Şimdi herkesin beni duymasını istiyorum. Özellikle Moskova'nın. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı. Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlamanın zamanı geldi" ifadelerini kaydetti.

"BU SAVAŞIN BEDELİ 3 HAFTADAN DAHA FAZLASI"

Rusya'nın Kırım'ı ilhakına yönelik Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir stadyumda binlerce kişiye hitap etmesi ve yüzbinlerce kişinin Kırım kararına ve Rusya politikalarına destek mitingleri yapmasını eleştiren Zelenski, "Bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da, Kırım'ın ele geçirilmesinin yıl dönümü ile ilgili birçok söz duyuldu. Büyük bir miting yapıldı. Bir ayrıntıya dikkat etmek istiyorum. Moskova'daki mitinge yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı bildirildi. 100 bini sokaklarda, yaklaşık 95 bini stadyumda. Yaklaşık olarak aynı sayıda Rus askeri Ukrayna'nın işgaline katıldı. Moskova'daki o stadyumda 14 bin ölü, on binlerce yaralı ve sakat kalan insanları hayal edin. Bu savaşın bedeli 3 haftadan fazlası. Savaş bitmeli. Ukrayna'nın önerileri masada" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Moskova Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

berk Vural:

Putin sana toprak bütünlüğünü verirmi adam okadar askerini kaybetti artık ya rusyanın anlaşmasına uyacan yada yok olup gidecen

47
13
yanıtYanıtla
Ømer Cinar:

ulkenin basina yahudiyi gecirdiler yahudide kendi cikarlarina ulkeyi harciyor.

22
6
yanıtYanıtla
Hülya Aslantas:

ABD demek ihanet demek. Hayır, s400ler Türkiye'de kalmalı.

20
3
yanıtYanıtla
Hülya Aslantas:

ABD Yunanistan'da üsler kurarak bizi kuşattı. ABD ilk önce güleni teslim etsin, sonra kusatmalari kaldırsın.

19
2
yanıtYanıtla
Orhan Demiral:

Tamam da yeğen onca ölen, yıkım, zarar ziyan ; göç eden insanlar ne olacak!?

16
3
yanıtYanıtla
adana 01:

Amerika ve Avrupa ülkelerine peşkeş çekip rusyayı karşına alamadan neden düşünemedin, bu savaşta tek suçlu sensin, amerikadan ve avrupadan dost olmaz zelenski, afganistan ırak suriyede bunu herkes gördü sen körmüydün

17
1
yanıtYanıtla
Esnafin biri:

Azgın zelo amerikayi batıyı dinlemeseydin ülkene birsey olmazdı

13
2
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Türkiye' de yerleşik yaşayan Rusya Federasyonu Vatandaşlarına..Savaş nedeniyle ülkemize gelen Ukraynalılarla evinizi ve yemeğinizi paylaşın ve internette paylaşın. Böylelikle bizde sizin işgalci zihniyetli liderleriniz gibi olmadığınızı düşünelim. Sizden bize zarar gelmeyeceğini umalım.

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title