Haberler

'Tezkere Süresi Uzatılabilir' Sinyali Verildi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Toplantısından, Irak'ın Kuzeyindeki Terör Örgütü PKK Varlığının Bertaraf Edilmesi Amacıyla Yapılması Gündemde Olan Sınır Ötesi Operasyonun Uzatılması Sinyalı Çıktı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim (MKYK) toplantısından, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK varlığının bertaraf edilmesi amacıyla yapılması gündemde olan sınır ötesi operasyonla ilgili yetki tezkeresinde sürenin uzatılabileceği sinyali çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, tezkere süresinin bitimine daha 1 yıl zaman olduğuna işaret ederek, "Bu sürede gerek görülürse operasyon yapılır" dedi.

AK Parti MKYK, Başbakan Erdoğan başkanlığında gece geç saatlere kadar süren toplantı yaptı. Kızılcahamam'da gerçekleştirilen toplantıda sınır ötesi operasyonla ilgili yetki tezkeresi ele alındı. Tezkerenin süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunu masaya yatıran kurulda, sürenin uzatılabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Başbakan Erdoğan da toplantıda yaptığı değerlendirmede, askerin talep ettiği her şeyin karşılandığını, bir problemin olmadığını belirterek, "Ne icap edilirse yapacağız. Gerek görülürse

operasyon da yapılır. Daha 1 yıl zaman var. Operasyonla ilgili kurumlar arasında görüşmeler sürüyor. Bizden ne talep ediliyorsa biz onu yerine getiriyoruz. Aktif bir dış politika izliyoruz. Masada olduğunuz sürece sizin aleyhinizde bir şey olmuyor. Bu nedenle masada olmamız lazım. Tezkere konusunu çok iyi yönettik" diye konuştu.

Sınır ötesi operasyonla ilgili muhalefetin 'geç kaldınız' eleştirilerine de cevap veren Başbakan Erdoğan, "Hadi hemen girelim, diyorlar. Durun bakalım, biz yönetiyoruz. Onların demesiyle olacak iş değil. Askere sorduk, talepleri aldık. Konunun askeri, diplomatik, siyasi yönü var. Asker ile hükümetin ilişkisi iyi. Ne icap ediyorsa yapacağız, daha 1 yıl zamanımız var" değerlendirmesini yaptı. Muhalefeti terör konusu üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Erdoğan'ın şunları söylediği öğrenildi:

"PKK konusunu siyasete alet ediyorlar, bu çok yanlış. Bizim üstümüze terör konusunda gelmek istiyorlar. Masaya otursalar ve 'buyur' deseniz, bunu da yapamazlar. Bu iş o kadar kolay değil. Kurumlar arasında görüşmeler sürüyor, gerek görülürse operasyon da yapılır. Tezkerenin süresi 1 yıldır. O zamana kadar her şey olabilir."

Başbakan Erdoğan, PKK'yı 'terör örgütü' olarak ilan etmeyen ülkelere de sert çıktı. ABD ve AB ülkelerini hedef alan Erdoğan, yaptıkları görüşmelerde "PKK'yı terör örgütü görmezseniz, El Kaide'ye isyancı deriz" diye görüş bildirdiklerini kaydetti. Erdoğan, dışarıdan 'İran ile işbirliğini kesin' şeklinde çağrı geldiğini anımsatarak, "İran ile ilişkimizi nasıl keselim, ticaretimiz var. 'Yapamayız' dedik. Türkiye'nin menfaati neyse otururuz, konuşuruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, DTP hakkındaki kapatma davasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, parti kapatmalarına karşı olduklarını belirterek, "Adam seçilmiş gelmiş. Suçu yoksa ne yapacağız. MHP zorluyor. Parti kapatmalar demokratik değil, antidemokratik. Partileri kapatmak değil, milletvekiline yönelik tedbir alınmalı. Yanlış icraatları varsa onlar ortaya koyulmalı. Eğer söylemden ileri gidiyorsa o zaman tedbirini almak lazım" dedi.

Erdoğan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddialara da, "Bunlar gazetelerde çıkıyor, gazete haberlerine göre hareket etmeyin" şeklinde karşılık verdi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title