Haberler

T24 Yazarı Tolga Şardan Tutuklandı

Güncelleme:

Ankara'da gözaltına alınan T24 yazarı Tolga Şardan hakkındaki tutuklama kararı İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi. Şardan'ın avukatları, tutuklama kararının Ankara'da yapılması gerektiğini savundu.

SİNAN TARTANOĞLU

Ankara'da gözaltına alınan T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan hakkındaki tutuklama kararını İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği verdi. Şardan ve avukatlarının beyanları, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde SEGBİS aracılığıyla alındı. Avukat Yasin Gökberk Çınar, hakimlik sorgusunda; "suçun mağdurları Ankara ilindedir. Müvekkil Ankara ilinde ikamet etmekte ve çalışmaktadır. Haber Ankara ilinde yayınlanmıştır. Neden İstanbul'da soruşturma yürütüldüğünü anlayamamaktayız" dedi. Avukat Suna Öztaşdönderen ise "Yargılamanın sizler tarafından yapılması ilkeye aykırılık teşkil etmektedir. Arama ve gözaltı kararı veren mahkeme İstanbul mahkemesidir. Yine altında imzası olan başsavcı da İstanbul'da bulunmaktadır. Bu sebeple yargılamanın, şeffaflığı açısından Ankara'da devam etmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı.

T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, bugün öğleden sonra Ankara'da gözaltına alınmıştı. Tolga Şardan'ın evinde bir saate yakın süre arama yapıldı. Şardan, Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

Ankara Adliyesi'nde Sulh Ceza Hakimliği'nce Ankara Adliyesi'nde SEGBİS aracılığıyla savcılık ifadesi alınan Şardan, tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Şardan, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı. Şardan hakkındaki tutuklama kararının gerekçesi şöyle:

"Yazı içeriğinde Türk Ceza Kanunu'nun 217/a maddesinde düzenlenen 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçunun unsurlarını oluşturacak şekilde beyanlarda bulunduğu, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı oluşturma şüphesinin bulunduğu, işin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik önlemi değerlendirildiğinde tutuklama nedeninin 'kanun gereğince' var sayıldığı… kaçma şüphesinin bulunduğu kanaatine varılarak tutuklanmasına…"

"BEN O SUÇU İŞLEMEDİM"

Şardan, SEGBİS aracılığıyla, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği ifadede, "Ben o suçu işlemedim. Suçsuzum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Avukat Yasin Gökberk Çınar, "Haber yapılan durum uydurma değildir. Sadece gazetecilik mesleğini icra etmektedir. Aynı iddialar İsmail Uçar tarafından ortaya getirilmiş iddialardır" dedi.

Çınar, ayrıca; "217/A maddesinden soruşturma yürütülüyor, suçun mağdurları Ankara ilindedir. Müvekkil Ankara ilinde ikamet etmekte ve Ankara ilinde çalışmaktadır. Haber Ankara ilinde yayınlanmıştır. Neden İstanbul'da soruşturma yürütüldüğünü anlayamamaktayız" diye konuştu.

Avukat Suna Öztaşdönderen, şunları söyledi:

"Yargılamanın sizler tarafından yapılması ilkeye aykırılık teşkil etmektedir. Arama ve gözaltı kararı veren mahkeme İstanbul mahkemesidir. Yine altında imzası olan başsavcı da İstanbul'da bulunmaktadır. Bu sebeple yargılamanın şeffaflığı açısından Ankara'da devam etmesi gerekir."

Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, "Tolga Bey'in yazısı aslında bir eleştiri yazısı bile değildir. Bir kaynağından elde ettiği bilgiyi paylaşmıştır. Yazdığı şeyler içinde bulunduğumuz adliye koridorlarında konuşulan şeylerdir" dedi.

Kaynak: ANKA / Politika

İstanbul Ankara Hukuk Medya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title