Haberler

    Spd Teşkilatına Türkiye Kökenli Aday

    HARARETLİ konuşmaları nedeniyle parti içinde 'Siyasi Volkan' olarak nitelenen Serpil Midyatlı, her seçimde oy kaybına uğrayan SPD'yi yenilemek istiyor.

    HARARETLİ konuşmaları nedeniyle parti içinde 'Siyasi Volkan' olarak nitelenen Serpil Midyatlı, her seçimde oy kaybına uğrayan SPD'yi yenilemek istiyor. Almanya Kiel doğumlu Midyatlı, 2000 yılından beri SPD üyesi. 2009 yılından beri Schleswig Holstein Eyalet Meclisi milletvekili ve bir süredir grup başkan vekili. Şimdi SPD'nin Schleswig Holstein teşkilatının başkanlığına hazırlanıyor.

    Midyatlı'nın adaylığını açıklaması üzerine uzun süredir eyalet teşkilatı başkanı olan Ralf Stegner, gelecek kurultayda başkan adayı olmayacağını açıkladı. Stegner, Midyatlı için "Çok güçlü bir aday" dedi. SPD Genel Başkanı Andrea Nahles'e karşı aday olan ve partide derin reform yanlısı Flensburg Büyükşehir Belediye Başkanı Simone Lange, "Ben kesinlikle Serpil Midyatlı'nın karşısına rakip çıkmam" dedi.

    Adaylığının gerekçesini SPD'ye 'yeni bir dinamizm getirmek' diye açıklayan Midyatlı, "Şu sıralar parti içinde zorlu ve oldukça başarılı bir reform süreci yürüyor. Ben bu süreci SPD eyalet teşkilatı başkanı olarak daha ilerilere götürmek istiyorum" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Politika

    Milletvekili Schleswig Almanya Politika Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title