Haberler

Sp Genel Başkanı Kutan'ın Manisa Ziyareti

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde Düzenlenen Çiftçi Mitinginde Konuşan Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Tarımda Ürünlere Gereken Desteğin Verilmeyerek Çiftçinin Mağdur Edildiğini ve Dünyanın En Pahalı Mazotunu Kullanan Türk Çiftçisinin Girdi Maliyetlerinin Yüksek Olması Nedeniyle Her Geçen Gün Yoksullaştırıldığını Savundu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen çiftçi mitinginde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, tarımda ürünlere gereken desteğin verilmeyerek çiftçinin mağdur edildiğini ve dünyanın en pahalı mazotunu kullanan Türk çiftçisinin girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle her geçen gün yoksullaştırıldığını savundu.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, Turgutlu İlçe Teşkilatı'nın Koza Pazarı Meydanı'nda düzenlediği çiftçi mitingine katıldı. Mitinge Kutan'ın yanı sıra Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Musa Demirci, SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Hasan Bitmez, Şerattin Kılıç, çevre il ve ilçe başkanları katıldı. Turgutlu'ya girişinde mehter takımıyla karşılanan Kutan, 1 kilometrelik Atatürk Bulvarı boyunca halkı selamlayarak miting alanına ulaştı. Recai Kutan'a kortej olarak çiftçiler traktörleriyle eşlik ederek, maden ocağı için kesilmesi düşünülen 300 bin ağacın korunmasını isteyen köylü ve çiftçi de pankart açarak destek verdi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingde ilk konuşmayı yapan 54. hükümetin Tarım Bakanı Musa Demirci, AK Parti hükümetinin tarım politikalarını eleştirdi. Çiftçiliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirten Demirci, "Sizler bütün milletin sıkıntılı olduğu zamanda toplandınız. Bir çocuk nasıl bakıma muhtaç ise çiftçi de öyledir. Bunu ihmal edemezsiniz. Bütün dünya tarıma değer ve destek veriyor. Ekmeğin daha sunisi çıkmadı. Çiftçiye destek lazım. Çiftçi AK Parti'nin geldiği günden bugüne kadar hakkını aldı mı? Buna evet dememiz mümkün değil. Çiftçinin hakkını vermezsen esnafı ayağa kaldıramazsın. Akaryakıta, gübreye, işçi ücretlerine yapılan zamdan sonra çiftçinin dalağı söküldü. Tütünü yok ettiler. IMF istiyor bunlar çıkarıyorlar. Bu millet bunu unutmayacak. İnsanlara hakkını vermezsen ne üretecekler? Üzüm yerlerde sürünüyor. Türk çiftçisi köle olsun istiyorlar, ama öyle olmayacak. Milli görüş yeniden iktidar olacak, çiftçinin yüzü gülecek" dedi.

Alkışlarla kürsüye gelen SP Genel Başkanı Recai Kutan ise, 54. Refah-Yol hükümetinin bugün özlemle anıldığını söyledi. Çiftçinin yoksul olmasının ürünlerine değer verilmemesinden kaynaklandığını öne süren Kutan, "Pamuğa, üzüme, zeytine, tüccara değer verilmiyor. Türkiye günde 175 milyon dolar faiz ödüyor. 54. Hükümet zamanında dolar milyarderleri 3 kişi iken, şimdi 25 kişi oldu. Bu ekonomik düzen yoksuldan alıp zengine veriyor. Şu anda dünyanın en pahalı mazotunu Türkiye kullanıyor. 65-70 YKr mazotun rafineri fiyatı, ama satışı 2.5 YTL. Arada kalan yüzde 60'lık oran faiz ve harç olarak alınıyor. Yapılan törenlerde vergi rekortmenlerine altın madalya veriliyor. Onlar altın madalyayı sizden aldıkları vergilerle kazanıyorlar. Bu değişiklik IMF'ye bağlı partilerle olmaz. Türkiye'de genç nüfus işsizlikten yakınıyor. Bu gençlerimiz çalışsa Türkiye kalkınır. Dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini alır. Avrupa'da ise hükümetler gençlere destek çıkıyor. Avrupa'da kadınlar çocuk bakmak yerine köpek beslemeyi tercih ediyorlar. Enflasyonun düşük olduğunu söylüyorlar. Markete gidin bakalım fiyatlar düşmüş mü. Enflasyonun en düşük olduğu yer mezarlıklardır. Bir tek orada enflasyon yok. Bütün bunlardan kurtulmak için tek çare seçim sandığı. Seçim sandığında oyunuzu kime vereceğinize iyi karar verin. Türkiye bir yol ayrımında. Ya batacak ya da çıkacaktır" diye konuştu.

Öğle ezanının okunmasıyla konuşmasına son veren Kutan ve beraberindekiler, merkez Pazar Camii'ne giderek vatandaşların Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayıp, cemaatle birlikte namaz kıldı. Son olarak Kutan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ı makamında ziyaret etti.

(İU-ÖA-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title