Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Cihat Akkaya, İzmir'de toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Cihat Akkaya, İzmir'de toprağa verildi.

Şehit polis memuru Cihat Akkaya'nın (42) cenazesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan alınarak önce Bornova'daki babasının evinin önünden, ardından da Gaziemir'deki eşi ve çocuğunun kaldığı evin önünden geçirilerek, Gaziemir Gülhane Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehit polisin eşi Deniz, 12 yaşındaki kızı Aybüke ve kayınpederi Kamil Alan, polis üniforması giyerek katıldı.

Törende, şehit polisin annesi Sıdıka, babası Mehmet Akkaya, kayınvalidesi Meral Alan ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Rıfat Sait, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Mehmet Tekelioğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğolu, Alaattin Yüksel, Musa Çam, İzmir Valisi Cahit Kıraç, NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özder, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Avsever, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Atilla Güler, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Şehit polisin eşi Deniz Akkaya, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında ağlayan yakınlarına "Ağlamayın, sevindirmeyin şerefsizleri" dedi.

Eşinin tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen Akkaya, "Aslanım krallar gibi gidiyorsun. Kızın özel harekatçı olarak geliyor, yeğenlerin de" diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Özel Harekat Şube Müdürlüğü personelinin selam durarak uğurladığı şehit polis Akkaya'nın naaşı, Işıkkent'teki Polis Şehitliği'nde defnedildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akkaya Silopi Şırnak İzmir Politika Güncel Haberler

title