Haberler

Seçim sonrası ilk MYK'nın ardından Ömer Çelik'e açıkça soruldu: Neden kaybettiniz, erken seçim olacak mı?

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonrası partisinin ilk MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarına ilişkin "Vatandaşlarımız uyarılarını sandık yolu ile vermiştir. Partimize dönük mesajları okuyacağız" diyen Çelik, erken seçim tartışmalarıyla ilgili "Türkiye seçim sürecini tamamladı. 4.5 yıldan fazla önümüzde seçim yok" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonrası partisinin ilk MYK toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim sonuçlarına ilişkin Çelik, "Vatandaşlarımız uyarılarını sandık yolu ile vermiştir. 31 Mart seçimlerinin partimize dönük mesajları okuyacağız. 31 Mart seçimleri de önümüzde izleyeceğimiz siyaset açısından dönüm noktası" dedi. Erken seçim tartışmaları hakkında da konuşan Çelik, "Türkiye seçim sürecini tamamladı. 4.5 yıldan fazla önümüzde seçim yok. Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçim gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bu seçim yerel seçimdir" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde istediği sonucu alamayan Ak Parti'de ilkMerkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda seçim sonuçları değerlendirildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"Seçimlerden sonraki ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Tek gündemli olarak toplandık. Seçim sürecinin değerlendirmesi. Seçim demokrasimize yakışan çerçeve içerisinde geçti. Herkesin çok büyük katkısı var. En önemli teşekkür vatandaşlarımızadır. Bu süreçte çok emek verenler var. Her bir teşkilat mensubumuza teşekkür ediyoruz. Cumhur ittifakı teşkilatları iyi bir iş birliği içinde yan yana çalıştı. Önemli bir seçim sürecini bu şekilde tamamlamış olduk. Seçilen herkesi tebrik ediyoruz, görevlerinde başarılar diliyoruz.

"VATANDAŞIMIZ UYARILARINI SANDIK YOLU İLE VERDİ"

Türkiye'yi yöneten unsur demokrasidir, sandıktır. Demokrasimiz bir kere daha güç kazanıp kökleşmiştir. Kazanan milletimiz olmuştur. Siyasetin sicil amiri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız uyarılarını sandık yolu ile vermiştir. 31 Mart seçimlerinin partimize dönük mesajları okuyacağız. 31 Mart seçimleri de önümüzde izleyeceğimiz siyaset açısından dönüm noktası. 18 kez milletin huzuruna çıktık. Gösterilen teveccühlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu teveccühe layık olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Arzu etmediğimiz sonucun çıktığı yerler var. Bütün boyutları ile ele alacağız. AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak sadece milletin sesini dinleyen siyasi anlayışa sahibiz. Milletimiz uyarılarda bulunmuştur, eleştirileri vardır. Bu mesajı bütün boyutları ile ele almak değerlendirmek boynumuzun borcudur. Milletimizin uyarısını değerlendirmek için gayretimizi sürdürüyoruz. Milletin verdiği mesaj yol haritamız.

Seçim sonrası ilk MYK'nın ardından Ömer Çelik'e açıkça soruldu: Neden kaybettiniz, erken seçim olacak mı?

"MİLLETİMİZİN ORTAYA KOYDUĞU TABLOYU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Bize not verecek yegane merciinin vatandaş olduğunu bilerek bu çalışmaları sürdürürüz. İtiraz ve eleştiri hakkı millete aittir, dinlemesi gereken kurum siyaset kurumudur. Milletimizin ortaya koyduğu tabloyu ele alacağız. Kuşkusuz milletin sandık yolu ile verdiği mesaj hürmetle karşıladığımız bir tutumdur. Tüm kılcal damarlarına kadar değerlendirilecektir. Demokrasimizi korumaya, sandığa güç vermeye verdiğimiz önemi bundan sonra da gerçekleştireceğiz. Mesajlar doğru şekilde değerlendirilecek.

"4.5 YILDAN FAZLA ÖNÜMÜZDE SEÇİM YOK"

Milletin desteğine de eleştirisine de müteşekkiriz. Genel ve yerel seçim tamamlandı ve Türkiye seçim sürecini tamamladı. 4.5 yıldan fazla önümüzde seçim yok. Bu süreyi değerlendirmek için gayret göstereceğiz. Türkiye'nin daha iyi noktalara gelmesi için etkili siyasete devam edeceğiz. Sistemde aksayan yerlerin düzeltilmesi için reformlar yapılacak. Bölgesel ve küresel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İç ve dış politikada daha güçlü adımlar atacağız. Yeni anayasa gelecek nesillere borcumuzdur. Terörle mücadele meselesi asli gündem olacak. Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan seçimler neticesinde, hangi partiden olursa olsun seçilen herkesi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçim gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bu seçim yerel seçimdir."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ömer Çelik AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500

Yorumlar (10)

Narter Nart:

akepeye inanmıyorum...inanmamak için çok gerekçem var... ikna da olamam... 500 milyar doları ben yemedim. ama ben ve çocuklarım ve torunlarım ödeyecek...Yazık çocuklarım geleceklerini belki de başka yerlerde arayacak...Halbuki ataları Balkanlardan, Kafkaslara, Anadolu' dan, Arabistan' a Yemen' e kadar öldüler...VATAN için..

273
62
yanıtYanıtla
Hasan Ali Dağlı:

Bu ?? işareti yapan arkadaşların VATAN diye bir derdi yok herhalde. Koyun Cumhuriyetini benimsemişler

yanıt33
yanıt18
Şehmus Enes:

Evet millet iyi bir ders verdi ama chp de millete güzel bir ders verecek millet uyanıncaya kadar iş işten geçmiş olursa ona üzülürüm

yanıt38
yanıt45
Gökhan Kağnıcı:

Bunlar sözde vatanseverler Onların vatanı Para Yoksullar sokakta ölmüş kimin umurunda bir baba evine ekmek getirmek için gecelere kadar mesai yapacak evlatlarından ayrı kalacak bu hafamilerde ülkeyi soyacak Bunlar daha iyi günleriniz sizin iyi günleriniz haramiler

110
26
yanıtYanıtla
Ali Damcı:

ERKEN SECİM KARARI ASRINHATASI OLURDU MAHALEFET PARTISI ADI USTÜNDE HER SEFERINDE ONU ASAGLAMAK YANLISTI ZENGINE VERIRSEN REPO FON BORSA PARALAR ORAYA AKARVERGI VERMEZ AMA IŞCIYE EMEKLIYEVERIRSE HARCAMA YAPAR SIRKILASYON OLUR HERKEZ DORT DÖRTLUK DEĞILDIR ELESTIRENI GECE EVINDEN ALIP CEZALANDIRMAYERINE ELESTIRIYI DEGERLENDIRIPYANLISLAR DUZELTMEK DAHA MANTIKLI BIR EMEKLININ DUSUNCELER I

65
8
yanıtYanıtla
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Ali sen damda fazla gezmiş biraz üşütmüşsün. Aman kendine dikkat et.

yanıt4
yanıt54
mehmet Yılmaz:

doğruyu söyleyin açıkçamı soruldu

34
1
yanıtYanıtla
Tc:

Bakın bu seçim ortaya çıkan bir sonuç vardır oda ak parti seçmeni kendi partisini cezalandırmıştır bu sonuç akparti seçmeni koyun değildir asıl koyun onu diyen Chp seçmenidir ne yaparsa yapsın Chp oy vermeye devam etmiştir 50 senedir.

15
18
yanıtYanıtla
Cengaver Baran:

4.5 sene çok az değilmi bi 100 yıl yapsaydınız 4.5 yıl çok fazla seçimler 2 senede bi olmalı

18
12
yanıtYanıtla
Ali Teke:

Şehmus Enes ; Korkma CHP yi sana hep yanlış anlattılar , din ile iman ile korkuttular seni Korkma çocuk artık adalet hak eşitlik kardeşlik dostluk arkadaşlık yeniden güncellenecek

11
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title