Haberler

YSK, milletvekillerinin illere dağılımını güncelledi! Vekil sayısı 3 ilde azaldı, 3 ilde de arttı

Güncelleme:

Seçime kısa süre kala Yüksek Seçim Kurulu, hangi ilden kaç milletvekilinin çıkacağını Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28, Bursa 20 ve Antalya 17 vekil çıkaracak. Ayrıca Denizli, Eskişehir ve Muş'un vekil sayısı düştü; Antalya, Tekirdağ ve Bayburt'ta ise bu sayı arttı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK), illerin kaç milletvekili çıkaracağını Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

4 İL 2'DEN FAZLA SEÇİM BÖLGESİNE AYRILDI

YSK, TÜİK verilerinden hareketle illerin milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Buna göre; İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28, Bursa 20 ve Antalya 17 vekil çıkaracak. 18'den fazla milletvekili çıkaracak illerden İstanbul 3, Ankara 3, İzmir 2 ve Bursa 2 seçim bölgesine ayrıldı.

ÜÇ İLDE VEKİL SAYISI DÜŞTÜ

Yapılan düzenlemeye göre, Denizli`nin milletvekili sayısı 8'den 7'ye, Eskişehir'in milletvekili sayısı ise 7'den 6'ya indirildi. Muş'u temsil edecek vekil sayısı da 4'ten 3'e düştü.

ÜÇ İLDE SAYI ARTTI

Öte yandan Antalya'yı temsil edecek milletvekili sayısı 16'dan 17'ye yükselirken Tekirdağ'da ise 7'den 8'e çıktı. Parlamentoda 1 milletvekili ile temsil edilen Bayburt'un milletvekili sayısı da 2'ye yükseldi.

Seçim hazırlıkları yavaş yavaş tamamlanıyor! YSK, hangi ilden kaç vekil çıkacağı açıkladı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (5)

Hakan Arslanoglu:

Emekli maaşının 2.500 TL , Vekil maaşının 28.000 TL İneğin 10 TL ye ot yediği, Aynı 10 TL' ye Vekilin meclis lokantasında Et yediği Ülke de Adalet olur mu..

44
0
yanıtYanıtla
Hasan Korkmaz:

Bence her il 2 milletvekili çıkarsa ekonomi düzelir.

20
3
yanıtYanıtla
ferfer:

5 senede bir 600 kişilik zengin tayfasını belirleyip oy verdiriyolarlar başka bişey yok neyi çözmüş bugüne kadar bu 600 kişi???,neyin seçimi bu???ekonomi desen yok,ahlak desen bitmiş,adalet desen a sı bile yok ,cinayetler,olaylar almış başını gitmiş eee niye seçiliyor bunlar o zaman??

15
0
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

çoğu akparti den olacağı için sorun yok

3
8
yanıtYanıtla
ferfer:

koca ülkede sadece 1 kişinin dediği olmuyomu ne gerek var 600 kişiyi seçipte vatandaşın parasını çarçur etmeye???

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title