Haberler

AK Parti'li Yayman, gündemi değerlendirdi Açıklaması

Güncelleme:

Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman,"Seçimlerin 5 yılda bir olacağı Anayasa ile güvence altına alındı. Durum bu merkezde iken seçim istemek çok anlamlı değil. Seçim zamanında olacak." dedi.

Yayman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Facebook temsilcisinin 4 Kasım'da Dijital Mecralar Komisyonu'na bilgi vereceğini belirtti.

Sosyal ağların Türkiye'de temsilcilik açmalarının önemli olduğunu ifade eden Yayman, "Kendilerine iletilen taleplerle ilgili cevap vermeleri en büyük arzumuzdur. " diye konuştu.

Hüseyin Yayman, günümüz dünyasının en önemli meseleleri arasında bulunan şiddet, ırkçılık, nefret dili, ötekileştirme, siber faşizm, dezenformasyon ve kişisel verilerin korunması konularında doğru iletişim içinde olmak istediklerini vurguladı.

Gündeme ilişkin açıklamalar da yapan Yayman, geçen hafta yapılan tezkere oylamasında "hayır" oyu veren CHP'yi eleştirdi.

Yayman, bu adım sonrasında Millet İttifakı'nda tartışmaların ortaya çıktığını ileri sürerek, "Tezkere oylamasını, PKK terör örgütü sözde elebaşlarının açıklamalarıyla alt alta getirdiğimizde, terörist başları Duran Kalkan ve Mustafa Karasu'nun açıklamalarıyla yan yana koyduğumuzda, yapbozun parçalarının tamamlandığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin, Kandil'den HDP'ye gönderilen talimata uygun hareket ettiğini savunan Yayman, "CHP tezkere oylamasındaki tavrıyla milletimizden kırmızı kart görse de belli ki Kandil'deki terör baronlarını mutlu etmiş gözüküyor." ifadesini kullandı.

Yayman, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini "kaynayan kazana" benzeterek, "Buhar kazanı ya patlayacaktır ya infilak edecektir veya gerçekten imha olacaktır. Önümüzdeki dönemde Kemal Kılıçdaroğlu mu aday olacak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mü aday olacak konusunun daha çok tartışılacağını, bunun üzerinden kriz çıkacağını hep beraber göreceğiz." görüşünü paylaştı.

"Seçim zamanında olacak"

Muhalefetin erken seçim çağrılarını da değerlendiren Yayman, "Seçimlerin 5 yılda bir olacağı Anayasa ile güvence altına alındı. Durum bu merkezde iken seçim istemek çok anlamlı değil. Seçim zamanında olacak. Siz kendinize çok güveniyorsanız seçimin zamanında olmasını beklersiniz ve çalışırsınız." sözlerini sarf etti.

Yayman, AK Parti'nin 2023 seçimleri için çok çalışacağını vurgulayarak, "AK Parti ve MHP bir ve beraber olarak, iyi günde kötü günde, Türkiye'nin kalkınması, milletimizin refahı için, Türkiye'nin reformlarla AB'ye tam üyeliği için, muasır medeniyet düzeyinde mümtaz yerini alması, ülkemizin küresel güç haline gelmesi için çalışmaktayız." düşüncesini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Yayman, "Eğer bir analiz yapılacaksa 20 dakikalık görüşmenin 1 saat 10 dakikaya uzaması ve Amerikan sözcülerinin yaptığı açıklamalar, aslında Türkiye ile ABD'nin, yaşanan bir takım problemler olmakla beraber nasıl bir müttefik olduğunu, nasıl iş birliği içinde olduğunu ortaya koydu." yorumunda bulundu.

Hüseyin Yayman, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la bugün bir görüşme yapacaklarını kaydetti. Sosyal ve dijital ağlarla ilgili Türkiye'de çalışan akademisyenler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini komisyonda dinleyeceklerini aktaran Yayman, sosyal medyayı, siyasetin üzerinde bir konu olarak gördüklerinin altını çizdi.

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Yayman AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title