Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Avukatı Selami Ekici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun aile avukatı ve BBP'nin Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, hükümetin özel yetkili savcıların yetkileriyle ilgili olarak 250.maddede değişiklik hazırlıklarına tepki gösterdi.Av.

Büyük Birlik Partisi'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun aile avukatı ve BBP'nin Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, hükümetin özel yetkili savcıların yetkileriyle ilgili olarak 250. maddede değişiklik hazırlıklarına tepki gösterdi.

Av. Selami Ekici, "Olayla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'na yönelik şüphelerimiz bu açıklamayla bir kat daha artmış ve pekişmiştir" dedi.

Avukat Selami Ekici, "Bu talihsiz ve haksız açıklamayı kabul etmek mümkün değildir. 250. maddede değişiklik yapmak istemek, Ergenekon ve KCK davaların üstünü örtmek demektir. 250. maddenin değişikliğini kimsenin ne haddidir ne de hakkıdır. Ergenekon dava süreçleriyle iktidarını pekiştiren bu iktidarın bu değişiklikle binmiş olduğu dalı kesmesi demektir ve hükümetin sonunu başlangıcı olduğunu göstermektir" dedi.

Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan raporda, TC-HK işaretli helikopterin 70'e yakın teknik eksikliği olmasına rağmen bu helikopterin nasıl ve niye ruhsatlandırıldığını sormak istiyoruz. 25 Mart 2009 tarihinde saat 14.35'te TC-HK işaretli helikopterin hava şartlarının uygun olmamasına rağmen uçuşuna kim, neden izin verdi bunu sormak istiyoruz. Ölümlü hava kazalarında 9 kişilik kaza kırım ekibi oluşturulması gerekirken, neden ve nasıl üç kişilik kaza kırım ekibi oluşturuldu. Enkazın korunması Ulaştırma Bakanlığı kaza kırım ekibinde iken TC-HK işaretli helikopterde bulunan hafıza kartı olan Argus 5000-CE Scayhat cihazları neden ve niçin çalındı? Bakan Yıldırım'ın savunduğu bilir kişilerin kazadan 1,5 ay sonra çalınan cihazlarla ilgili sahte düzenleyerek, rapor oluşturduklarının farkında mı?" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Ulaştırma Bakanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title