Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan İstinaf Mahkemesi'nin Kavala kararına sert tepki: Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstinaf Mahkemesi'nin Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamasına tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de. Adaleti bu ülkeye getireceğiz! Vera'yı babasına kavuşturacağız!" ifadelerini kullandı

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı dava, 25 Nisan 2022 tarihinde yeniden karara bağlanmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Osman Kavala'yı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İSTİNAF KARARI ONADI

Dosya, İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. Daire, Osman Kavala hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs' suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve diğer 7 sanık için bu suça yardım suçundan verilen 18'er yıl hapis cezasına ilişkin kararı yerinde bularak cezaları onadı.

"ADALETİ BU ÜLKEYE GETİRECEĞİZ"

Alınan bu karar sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu alınan karara ilişkin "Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de. Adaleti bu ülkeye getireceğiz! Vera'yı babasına kavuşturacağız!" dedi.

Muhalefetten ilk tepki CHP'den geldi! İşte Kılıçdaroğlu'nun Kavala'nın cezasına yaptığı yorum

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Osman Kavala Haberler

500

Yorumlar (2)

Tarık Ziya:

Bölücüleri destekleyenler de lanet olsun.

16
5
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Bu toprakları şehit kanlarıyla yıkayıp bizlere vatan yapanların kemiklerini sızlattığımız müddetçe, bizim iki yakamız bir araya gelemez. Bunların sözcülüğünü yapanların bile kamu haklarından faydalandırılmamalıdır...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title