Haberler

Milli Yol Partisi Vergi ve Zamları Protesto Etti

Güncelleme:

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve partililer, vergi ve zamları protesto etmek için 'Sessiz Çığlık Duran Adam Eylemi' gerçekleştirdi. Çayır, artan vergiler ve zamların hayatı daralttığını belirterek, seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve partililer son dönemde artan vergiler ve zamları protesto ederek, 'Sessiz Çığlık Duran Adam Eylemi' gerçekleştirdi.

Partililer, artan vergiler ve zamları protesto etmek için Kızılay Güvenpark'ta toplandı. Milli Yol Partisi lideri Çayır, 'Artık Yeter Zamlarla Yaşamak İstemiyoruz' yazılı yelek giydi. Burada açıklamalarda bulunan Çayır, "Şehrimizin orta yerinde kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Yani son 22 yıldır zam yapan, vergileri artıran, borçlandıran, hayatı daraltan iktidarı protesto etmek istedik. Bunu yaparken hiç kimsenin burnu kanamasın, kimse sözümüzden veya varlığımızdan rahatsız olmasın, sokaktaki vatandaşımızı dahi mutsuzluğa sevk edecek bir adımımız olmasın istedik. 1 dakikalık esas duruşta 'olup biteni protesto ediyoruz' diye buraya geldik. Şehirlerin meydanlarında kıpırdamadan durarak olup biteni protesto etme hakkım yok mu? Şehrin meydanında zamları, kader olmuş bu hayat pahalılığını protesto etmek için 1 dakika kıpırdamadan durmak nasıl suç olur, nasıl izne tabii olur? Gerçekten bu alanları daraltarak, bunu önlem ya da tedbir diye alanlar kendilerini yok ediyorlar. Türkiye'nin geleceğine yazık ediyorlar. Ne kadar özgürlük ne kadar bu millet kendini ifade ederse faydalı olur. Önemli olan kamuoyunu rahatsız etmesin, insanları incitmesin" dedi.

'SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Remzi Çayır, asgari ücretin 11 bin 402 TL'ye çıkarılmasını anımsatarak, "Asgari ücret 11 bin 402 TL oldu, aynı anda ev kiraları 11 bin TL'ye yükseliyor. Hayat pahalılığı aynı anda yukarıya çıkıyor. Bir kısır döngü oyunun içindeyiz. 130 yıldır bütün iktidarların yaptığı bu. Onun için Milli Yol Partisi olarak dedik ki, sistem değişmedikçe bu iş değişmez. Hatta iktidar değişikliği bile sizi mutlu etmez. 'Gelin sistemi değiştirecek, bu sistemi değişime ve dönüşme uğratacak Milli Yol Partisi'ne kulak verin' dedim ve sesimizi duyuramadık. Bundan 20 sene önce çiftçi 1 kilogram buğday ile 1 litre mazot alabiliyordu. Şimdi 4 kilogram buğdayı satsa bile 1 litre mazot alamıyor. Elbette ki sesimizi yükselteceğiz, seni protesto edeceğiz. Bazıları diyor ki, 'devlete bu söylenir mi?' Kişi ne zaman devlet oldu? Neyin peşindesiniz? Biz devlete sadakatle bağlı, ülkücü, milliyetçi, vatansever insanlarız ama aynı zamanda bireyin özgürlüğüne, bireyin kendini ifade etmesine, yolunun açılması gerektiğine bu ülkenin selameti, birliği için ihtiyaç duyuyoruz. Protesto etme hakkımızı, anayasal hakkımızı, sesimizi çıkarma hakkımızı kullanacağız. Meydanlarda 5 dakika, 10 dakika durmamıza izin vermeyecekler biliyorum ama uygun bulduğumuz her yerde durmaya, protesto etmeye devam edeceğiz. Anayasal çerçevelerde kalmak kaydıyla sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Yol Partisi Genel Başkanı olarak ben ve partili arkadaşlarım biz önümüzdeki haftalarda bu eylemimiz bütün Türkiye'ye yayacağız. Bizim eylemimiz kesinlikle anayasal çerçeve içerisinde devam edecek. Kimse haklı sesimizi kısamayacak. Zamlar, hayat pahalılığı bizim kaderimiz değildir. 'Yeter Artık' demekten kimse bizi alıkoyamayacaktır."

Konuşmaların ardından Remzi Çayır ve partililer, 1 dakika durarak, 'Sessiz Çığlık Duran Adam Eylemi'ni gerçekleştirdi.

- Ankara
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Milli Yol Partisi Remzi Çayır Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title