Haberler

"Milletvekili Odalarına Bakan Koridorlara Kamera Konulmayacak"

TBMM İdare Amiri Uslu: "Yeni Halkla İlişkiler Binası'nda sadece asansör önlerine, yangın merdivenlerine, bina girişine kamera konulacak; odaların baktığı koridorlara kesinlikle kamera konulmayacak" "Koridorlara, sadece ileride kamera kurulur düşüncesiyle kablo sistemi kurulacak" "Milletvekillerinin odalarındaki görüşmelerini, hangi zaman diliminde kimlerle ne görüştüğünü mahrem bilgiler olarak görüyoruz ve bunun hiçbir şekilde deşifresi söz konusu olamaz"

Coşkun Ergül - TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Yeni Halkla İlişkiler Binası'nda sadece asansör önlerine, yangın merdivenlerine ve bina girişine kamera konulacağını, odaların baktığı koridorlara kesinlikle kamera konulmayacağını söyledi.

TBMM İdare Amirleri Ali Uzunırmak ve Malik Ecder Özdemir ile birlikte bugün yeni Halkla İlişkiler Binası'nı gezen Uslu, ziyarete ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Güvenlik ile özgürlük arasında bir tercih yapma şansımız yok" diyen Uslu, bu nedenle güvenlik ve özgürlük dengesini kuracak bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Uslu, bu bağlamda milletvekilerinin odalarındaki görüşmelerini, hangi zaman diliminde kimlerle ne görüştüğünü mahrem bilgiler olarak gördüklerini ve bunun da hiçbir şekilde deşifresinin sözkonusu olamayacağını ve olmaması gerektiğini vurguladı.

Uslu, "Bu nedenle, yeni binada sadece asansör önlerine, yangın merdivenlerine, bina girişi ve büyük koridora bakan komisyon önlerine kamera konulması, bunun ötesinde konulmaması konusunda görüş birliği var. Onun ötesinde kesinlikle odaların baktığı koridorlara kamera konulmayacak" dedi.

Koridorlara kablo sistemi kurulacak ancak kamera konulmayacağını belirten Uslu, "Yarın başka bir Başkanlık Divanı 'şuralara da koyalım' derse diye, oralarda sistem hazır olacak. Yarın bir gün bir olay vuku bulur ya da ihbar alınır ve takibi gerekirse o zaman oralara kamera koyabilme imkanı olacak. Biz şimdi inşaat halindeyken yapılması gereken sistemi kuracağız" dedi.

-"Ödül almış ama mimarisi tartışılır"

Uslu, "Bina ne zaman bitecek?" sorusuna, "Bina yeni yasama dönemine yetiştirilmeye çalışılıyor. Bazı malzeme eksiklikleri var, onlar tamamlanır tamamlanmaz açılışı gerçekleştirilecek" yanıtını verdi.

"Binanın bir sıkıntısı var mı?" sorusu üzerine ise Uslu, şöyle konuştu:

"Odaları gezdik, inceledik. İçimize sinmeyen tarafları var ama mevcut odalarla kıyaslandığı zaman her halükarda güzel. 550 milletvekili var. 550 milletvekilinin hepsinin görüşüne uygun bir bina yapma imkan ve ihtimali yok. Keşke bu bina zamanında çok daha müştemilatlı bir şekilde ya da halkla ilişkiler binası iyi bir planlama ile yapılsaydı. O zaman bugün bunlara ihtiyaç olmaz ve tartışma da yaşanmazdı. Bina Türkiye'nin önündeki 40-50 yılına cevap verecek bir binadır. Ödül almış bir projesi var ama mimarisi tartışılan bir bina. Ana bina ile uyumluluğu tartışılabilir, medeniyetimizin kodları ile uyumluluğu tartışılabilir. Fakat buna rağmen eski binamızdan çok daha kullanışlı." -

Kaynak: AA / Politika

Ali Uzunırmak Salim Uslu Ak Parti Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title