Haberler

MHP'li Uzunırmak'tan Başbakana 'Milliyetçilik' Tepkisi

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 'Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız' diyen Başbakan Erdoğan'ın Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okurken ağlayışını bir kez daha düşünmesini istediğini...

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 'Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız' diyen Başbakan Erdoğan'ın Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okurken ağlayışını bir kez daha düşünmesini istediğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Uzunırmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de, Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok' sözlerini eleştirdi. Uzunırmak, Kur'an-ı Kerim'in Hucurat Suresi'nin 13. ayetinde 'Ey insanlar muhakkak ki biz sizi bir erkek, bir kadından yarattık ve sizi milletler ve kabileler kıldık ki, birbirinizi tanıyasınız, tanınasınız. Muhakkak ki, Allah'ın katında en değerliniz takvaca en üstün olanınızdır' denildiğini, yani Kur'an'da da millet gerçeğinin kabul edildiğini ve burada ırkçılık ve milletçilik değil, takvaca üstün olmaya çalışmanın ölçü olarak konulduğunu söyledi. Uzunırmak, "Sayın Başbakan millet gerçeğini tanımaktan, Türk milletinden olmaktan acaba niye endişe etmektedir? Böyle bir anlayışla Türkiye'nin yönetilmesi mümkün değildir. Bu millet bu kadar hakarete de layık değildir" dedi.

"MİLLETÇİLİKLE MİLLİYETÇİLİĞİ KARIŞTIRIYOR"

Başbakan Erdoğan'ın siyasi literatürde olmayan tanımlamalar yaparak, milliyetçilikle mücadele ettiğini savunan Uzunırmak, "Sayın Başbakan, 'Dinsel, etnik, bölgesel milliyetçiliğe karşıyız' diyor. Dinsel milliyetçilik diye bir şey yok, etnik milliyetçilik ve bölgesel milliyetçilik diye bir şey de yok. Din zaten milliyeti meydana getiren unsurlardan birisidir. Sayın Başbakan milletçilikle milliyetçiliği karıştırıyor. Milletçilikle milliyetçilik aynı şeyi ifade etmez. Bir milletin meydana getirdiği değerler ve bir milleti meydana getiren değerler yanlısı olmaktır milliyetçilik. Millet olmadan vatan olur mu? Sayın Başbakan bu hezeyanlarını ve ruhundaki fikirsel fırtınaları bir kenara bırakmalı, kime ve neye ait olduğunu açıkça beyan etmelidir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül sonrası idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okuduğunu hatırlatan Uzunırmak, "Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunda ağlayışını bir kez daha düşünmesini. Kendisini milliyetçi tanımlayan AKP'de siyaset yapan milletvekili arkadaşlarıma ve kendisini milliyetçi tanımlayan AKP'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum; böyle bir sapkınlık içerisinde artık bu kandırmalara millet uyanmalıdır ve Sayın Başbakana haddini bildirmelidir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ali Uzunırmak Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title