Haberler

MHP'li Bozyel'den Seçim Sonuçları Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel, Diyarbakır’a yaptığı ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel, Diyarbakır'a yaptığı ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Milli iradeye saygı duyduklarını anlatan Bozyel, Türk milleti kimi seçerse, o iradenin karşısında saygıyla eğileceklerini söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Tayyar Karakoç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Bozyel, seçimin güvenli ortamda geçmesinin memnuniyet verici bir durum olduğunu söyledi. Seçimin güvenli geçmesinden ötürü güvenlik güçlerine teşekkür eden Bozyel, "Bu seçimlerin içerisinde birtakım tereddüt uyandıracak, ülkemizin kaderini, milletimizin mukadderatını ilgilendiren başta yolsuzluk olmak üzere, her türlü iç ve dış fitneye karşı yine bu seçimlerin insanlarımızın birbirini üzmeden, toplum arasında incitici bir hadisenin olmaması, emniyet ve huzur içerisinde geçmesinde büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bu güvenliği temin eden güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Milli iradeye saygılı olduklarını dile getiren Bozyel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz her defasında milletimize, milli iradeye saygı duyuyoruz. Türk milleti kimi seçecekse, o iradenin karşısında saygıyla baş eğeriz. Çünkü demokrasiler ancak millet iradesinin korkusuzca, engelsizce ve bağımsızca sergilendiği yerlerde var olur ve kök salar. Milletimizin ayrışmaya başladığı böyle bir günde, milletimizin kutuplaştırılmaya çalışıldığı son iki yıl içerisinde mutlaka milletimizin Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türk'üyle, Kürt'üyle aklınıza milleti meydana getiren hangi kültür, kimlik ve inançta olursa olsun bunların hepsinin ortak bir mutabakat etrafında oluşarak, Türk milletine mensup olmayı şeref bilen muhafazakar, maneviyatçı, laik ve demokrat kişinin etrafında buluşarak, böyle niteliklere sahip hem cumhurun başkanı hem de devletin başı olmasını istedik. Bu anlamda Ekmeleddin İhsanoğlu, böyle niteliklere haiz biri olarak Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Ama sonucunda milletimiz bir başka adayı tercih ederek, Recep Tayyip Erdoğan'ı 12. Cumhurbaşkanını seçtiler. Ama onun 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ne üzerindeki şaibeleri kaldıracak, ne korku imparatorluğu yaratarak, milletin iradesine çektiği set unutulacak, ne zihinsel kuşatmayla milletin gerçekleri söylemesine engel olduğu yönetim tarzı onu koruyacak, ne de Türk milletinin sosyal hafızası bu 12 yıl içinde yaşananları sumen altı edecektir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Abbas Bozyel Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title