Haberler

Meral Akşener'den, "Tehdit ediliyorum" diyen AK Partili Özlem Zengin'e destek: Amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Özlem Zengin, kamuoyunda 6284 sayılı kanunla ilgili polemiklerin ardından yaptığı açıklamada tehdit edildiğini söylemişti. Bugün yaptığı açıklamada Zengin'e destek veren İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bu ülkede konuşan kadınlar sevilmiyor. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, ne kadar farklı olursa olsun mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım'la da elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız." dedi.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'uyla ilgili iddiaların ardından, "6284 kırmızı çizgimizdir" diyen AK Parti Genel Başkanvekili Özlem Zengin gündem olmuştu. Zengin, son yaptığı açıklamada, "Telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Hedef haline geliyorum. Grubumuz adına konuşan bir erkek arkadaşımız olduğunda hiç sorun olmuyor." demişti.

"BU ÜLKEDE KONUŞAN KADINLAR SEVİLMİYOR"

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Zengin'e destek verdi. Akşener, "Tıpkı, bu ülkede yaşayan, her kadın gibi… Tıpkı, bu ülkede konuşan, her kadın gibi… Tıpkı, bu ülkede doğruları savunan, her kadın gibi… Sayın Özlem Zengin de yaşadığı çirkinlikleri kadın olduğu için yaşıyor. Evet, ideolojisi, hayat tarzı ne olursa olsun, bu ülkede konuşan kadınlar sevilmiyor. Korkmayan, susmayan, inandıklarını savunan, yılmayan, pes etmeyen ve inatla doğruları konuşmaktan, vazgeçmeyen kadınlar mobinge, linçe, tacize uğruyor…" dedi.

"PES ETMEYECEĞİZ"

İYİ Parti lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, bu iki yüzlülüğün farkındayız. Sadece kadın olduğumuz için; söylediklerimizin, birilerini rahatsız ettiğinin farkındayız. Sadece kadın olduğumuz için; tepkilerimizin, sindiremediklerinin farkındayız. Sadece kadın olduğumuz için; dayatmalara, razı gelmemiz gerektiğini düşünenler olduğunun da elbette farkındayız. Ama razı olmayacağız! Susmayacağız! Pes etmeyeceğiz!

"HER DAİM KONUŞAN KADINLARI SAVUNACAĞIZ"

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını kabul etmediğimiz gibi; 6284'ün tartışılmasına da, izin vermeyeceğiz! Kadınların yaşama hakkının, dillere düşmesine; dün olduğu gibi, bugün de göz yummayacağız! Kadınların hayatından taviz verilmesine; dün olduğu gibi, bugün de razı olmayacağız. Kadınların, sırf doğruları söylediği için, linç edilmesine; dün olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağız. Kimse kusura bakmasın; biz her daim, konuşan kadınları savunacağız. Türkiye'de var olmaya çalışan, tüm kadınların yanında olacağız.

"ÖZLEM HANIMLA DA OMUZ OMUZA DURACAĞIZ"

Sesi duyulmayan kadınların, sesi olacağız. Şiddet gören, ölümle tehdit edilen, özgürce yaşaması engellenen tüm kadınlarla, birlikte mücadele edeceğiz. Kadınların hakkını, hukukunu, hiçbir kirli zihniyete kaptırmayacağız. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, ne kadar farklı olursa olsun, mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım'la da, elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız. Emin olun ki; 14 Mayıs'tan sonra da; İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayacak ve uygulatacağız. Kadınlarla beraber güçlenen Türkiye'yi, herkesle tanıştıracağız. Yaşayan kadınlarla, özgürleşen kadınlarla, konuşan kadınlarla, Cumhuriyetimizin yeni asrında, tarih yazacağız."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Meral Akşener Özlem Zengin İYİ Parti AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

Veys Aygun:

İYİ PARTİ SİZE SÖYLÜYORUM KİMİN OYLARIYLA MECLİSTE OTURUYORSUNUZ

88
38
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

kendi oylarıyla geldi ama gurup için chp den vekil devşirdi. chp de çıkarı için verdi. şimdi sıyrılma zamanı

yanıt12
yanıt23
Murat Kılıç:

Hdp nin oylarıyla. Ben demiyorum hdp lider diyor hemde meclis kürsüsünden yüzlerine yüzlerine vura vura :)

yanıt12
yanıt8
Vedat Arman:

Özlem Zengin AKP’ye kan kaybettiriyor. Bu hanım gibiler yüzünden AKP’den nefret ediyorum. Reis var diye destekleyeceğim

44
27
yanıtYanıtla
t t:

Sen önce şehit eşleri annelerini savun şehitlerimizin kemiklerini sızlatınız sözde ülkücüler

53
17
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

batıl daima ittifak içinde olur zaten. ama hakkı asla yıkamaz. inşallah o 6284 değerlerimize uygun olarak değişecek

49
19
yanıtYanıtla
Zeynep Demirbilek:

BATIL İTTİFAK İÇİNDE OLUYORSA CUMHUR İTTİFAKI DA BATIL O ZAMAN.

yanıt1
yanıt3
Bahaddin Yolcu:

O kadın ayetle rekabet etmeye kalkmış. Bunlar çok değil..

26
8
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Özlem zengini de yanına al faydası olmayanları al götür Akp de onların yeri yok

11
4
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

gel güzelim gel yuvana dön mhp ile birleş cumhur ittifakına katıl şer odaklarından tez zamanda ayrıl seni yıprattılar bunlar

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title