Haberler

Mansur Yavaş'tan sahte DEM Parti afişine tepki: Seçimi kaybedeceklerini anlayınca sahtekarlıklara başvuruyorlar

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, üzerinde DEM Parti amblemi bulunan sahte "Mansur Yavaş'ı destekliyoruz" afişleri hakkında konuştu. Yavaş, "Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle sahtekarlıklara başvuruyorlar" diyerek savcılığa başvuracaklarını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'nın farklı bölgelerinde üzerinde DEM Parti logosunun yer aldığı ' Mansur Yavaş'ı destekliyoruz' yazan sahte seçim afişleriyle ilgili sorulan soruya yanıt vererek: Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle sahtekarlıklara başvuruyorlar. Çünkü halkın karşısına çıkıp onlardan oy isteyecek yüzü olmayanlar bu tür oyunlara başvuruyorlar. İfadelerini kullandı.

"BUNLARLA SEÇİM FALAN KAZANAMAZLAR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle'deki seçim çalışması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yavaş, DEM Parti'nin ABB Eş Başkan adayı Öztürk Türkdoğan'ın resmine yer verildiği ve DEM Parti'nin seçimde Mansur Yavaş'a destek vereceği yazılan sahte afişler hakkında sorulan soruya,"2014-2019 seçimlerinde hep bunlarla uğraştık. Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle sahtekarlıklara başvuruyorlar. Çünkü halkın karşısına çıkıp onlardan oy isteyecek yüzü olmayanlar bu tür oyunlara başvuruyorlar. Bunu yapanları da Allah'a havale ediyoruz, seçmene havale ediyoruz. Bunlarla seçim falan kazanamazlar. Allah'ın izniyle açık ara kazanacağız. Tabii, biz gördüklerimizi savcılığa vereceğiz, bu afişi yapanlar ve basanlar hakkında." sözleriyle yanıt verdi.

Mansur Yavaş'tan, sahte DEM Parti afişine tepki: Seçimi kaybedeceklerini anlayınca sahtekarlıklara başvuruyorlarSahte Afiş

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK"

Öte yandan, konuya ilişkin olarak Yavaş'ın iletişim ofisinden yapılan açıklamada da "AK Partili Bala Belediye Başkanı'nın DEM Parti ile anlaştıkları itirafının ardından Ankara'nın çeşitli yerlerine kimliği belirsiz kişilerce iftira afişleri asılmaya başlandı. Sahte afişler hakkında suç duyurusunda bulunulacak olup vatandaşlarımızın da sahte afişlerin görüldüğü yerde polis karakollarına başvurmalarını ve teslim etmelerini rica ederiz" denildi.

ALTINOK'UN MAL VARLIĞI AÇIKLAMASINA YAVAŞ'TAN İLK YORUM

Yavaş, AK Parti'nin ABB adayı Turgut Altınok'un malvarlığını açıklamasına ilişkin soruyu "Yorumunu halk yapacak, benim değerlendirme gibi bir lüksüm yok. Ben bütün kamu idarecilerinin mal beyanlarını açıklaması gerektiğini söyledim sadece, olması gereken budur. Oldu, çok da zor değilmiş" ifadeleriyle yanıtladı. Gazetecinin, "Babadan, atadan" diye devam etmesi üzerine Yavaş, "Onların yorumunu yapmak bana düşmez, vatandaş değerlendirir" dedi.

Mansur Yavaş'ın diğer açıklamalarından satırbaşları ise şöyle;

"DESTEK ALAN AİLELERİN SEBEBİ YOLSUZLUK VE İSRAF YAPILMASI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminde yolsuzluğa izin vermediklerini belirten Yavaş, "Bugün destek alan aileler varsa, bunun en büyük sebebi kamu yaratıcılarının yolsuzluk ve israf yapmasıdır. Bu nedenle biz, geldiğimizden itibaren bütün ihalelerimizi açık yaptık. Yaptıklarımızın maliyetini astık sayfamızda kuruşu kuruşuna her şey yazılı. Ankara'nın girişinde, çıkışında kapılar var. Bugünkü maliyeti 350, 400 milyon lira. Kimse kullanmıyor ve estetikten yoksun. 'Biz yaptık oldu' düşüncesiyle yaptıkları bir şey; ama görüyorsunuz Yenimahalle'ye yapılanların hepsi mutlaka ve mutlaka içinde insan olan, insana yarayan projeler. Bizler sonuçta sizlerin parasını kullanıyoruz.

"YOLSUZLUĞA İZİN VERİRSEK BU KUL HAKKIDIR"

Bunu israf edersek de yolsuzluğa izin verirsek de bu kul hakkıdır. Sizin karşınıza gelirken bizi destekleyenlerin ve kendimizin başını öne eğecek hiçbir şeyin içerisinde olmadık. Dolayısıyla bunları sizin takdirinize bırakıyoruz. İnşallah bir 5 yıl daha aynı şekilde şeffaf hesap verebilir bir anlayışla Ankara'mıza hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Politika

Mansur Yavaş DEM Parti Ankara 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (41)

Ersoy halat:

senin yaptirmadigin ne malum bay uyuşuk

169
464
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Halat kalat Allahin amaneti diye sizi soyan sizin hakkinizdan daha iyi gelir zaten böyleleri size yarananir

yanıt176
yanıt48
Alperen:

Kalıbındandautanmıyor demnen demlenen siz değilmisiniz deyuzbirdeafra tafra yapıyor.

97
231
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Biraz adaletli olun şu ramazan ayında... Sen git Cumhur İttifakına sor bakalım bu sığınmacı politikası ne olacak, bu sığınmacılara verilen Türk vatandaşlıkları ileride başımıza bela mı olacak vs.... Ülkenin beka sorunu olan bu konuda ne düşünüyorlar. Ayrıca üslubun iğrenç. Hakaret etmediğin bir tane yazın yok. Çünkü kendinizi veya tuttuğun tarafı savunacak hiçbir argümanınız yok bundan dolayı da hemen hakarete başlıyorsunuz.

yanıt57
yanıt21
Snr:

Mehmet bunlar iflah olmaz.bunlar menfaatçi kendine muslumanlar.menfaat olsun ne ramazan dinlerler ne kurban.

yanıt42
yanıt12
Snr:

Bu zihniyete anca acıyarak bakılır .nasıl bu yasa kadar yasadi die

yanıt12
yanıt7
BirVarmışBirYokmuş:

Mehmet YILMAZ. ben cvp vereyim. sığınmacıların geldiği yerler ülkemize katılacak. Yunan hala İstanbul u almayı isterken oyunlar kurarken sen dün sahip olduğun topraklardan niye vazgeçiyorsun? Osmanlı nın taktiği onları da devlete faydalı işler için kullşanacağız

yanıt4
yanıt13
Nayci İbrahim:

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adı kamuoyu yoklamalarında ön plana çıkan sayın Mansur Yavaş başkana karşı çıkıp,oy vermeyeceklerini deklare eden Hadep...vs....şimdiki Dem parti mensubu kişiler mi Mansur Yavaş a destek verecekler.Hani buna AKAPELİ LERİN DEYİMİYLE KARGALAR GÜLER.ANKARA HALKI OKADARDA İDRAKSİZ DEĞİLDİR.YİNE YENİDEN İNŞALLAH MANSUR YAVAŞ DİYECEKTİR.BU SEFER MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU DA ALARAK DİYORUM.

153
73
yanıtYanıtla
Vatansever:

Kadir inanır kıs kıs güldü

yanıt6
yanıt24
ismail bey :

Ben başkana bakarım ne iş yaptı diye...Sadece oy verilme sebebi Akparti karşıtlığı olması kadar saçma bir aday mansur... Biri diyordu, Akparti karşısında terlik olsa ona oy veririz diye...

yanıt3
yanıt10
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title