Haberler

Kürşad Tüzmen İçini Döktü

Mersin'de Bulunan AK Parti Milletvekili Kürşad Tüzmen, Seçim Bölgesinde Moral Buldu.

Mersin'de bulunan AKP Milletvekili Kürşad Tüzmen, seçim bölgesinde moral buldu. Yerel seçimlerin ardından önce devlet bakanlığından sonra da AKP Genel Başkan Yardımcılığından ayrılan Tüzmen, partisine büyük bir sevda ile bağlı olduğunu söyleyerek, hiç bir yere gitmeyeceğini söyledi.

Suphi Öner Öğretmenevinin bahçesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı beklerken, partililer ile şakalaşan Tüzmen, 'Bizi bırakma' diyen partililere içini döktü. Partililer ve Mersin Milletvekilleri Ömer İnan ve Zafer Üskül ile şakalaşan Tüzmen, görevden ayrılması ile ilgili mesajlar verdi. Mersin Milletvekili Ömer İnan'ı elinden çekerek şakalaşan Tüzmen, Zafer Üskül'e ise akıllı Yörük diyerek şaka yaptı. Bu sırada bir partili, "Bizi bırakma sayın Bakanım" demesi üzerine Tüzmen ise, "Gazetede ne yazmış? Gazetede yazan şu, dedim ki bak devir teslim sırasında Kürt kökenli bir arkadaşıma 16 tane Türk Bayrağını verdim. Ona da dedim ki buna iyi sahip çık. Bunu ben her yerde söylüyorum. Benim söylemem bir şey ifade etmiyor. Kürt kökenli arkadaşlarımın Türk Bayrağına sahip çıktıklarını söylemesi önemli" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Zaza olan AKP Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, bunu yürekli bir şekilde söylediğini anlatan Tüzmen, "Oda çıktı söyledi. Şimdi böyle olacak. O zaman sıkıntı olmaz. Çay Çilek Mahallesindeki arkadaşlarda bu bayrağa sahip çıkacak, bu Türk Bayrağı sorun bitti. Bizim binlerce yıllık tarihimiz var. Son yüz senenin değil ki bu" şeklinde konuştu.

Devir teslim törenindeki 16 Türk Devletinin bayrağını Ankara'da Ermeni asıllı bir Türk vatandaşına yaptırdığını belirten Tüzmen, babasının ve kendisinin 40 yıllık terzisinin de Ermeni asıllı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Ben o ustanın Ermeni olduğunu 33 yaşımda öğrendim. Babam, durumu öğrendiğim günü kadar bir şey söyledi. Çünkü o usta babamın da ustasıydı, 40 yıldır da benim ustam. Biz böyle bir milletiz. Bizim ne etnik kökene, ne dine göre kimseye ayırımımız yok. Bu başkaları tarafından yönlendirildiği zaman nasıl Osmanlı'nın son döneminde Araplar bize karşı başka güçler tarafından ayaklandırıldılar. Aynı şekilde Ermenileri bize karşı kullandılar. Tarihi iyi öğrenmemiz lazım. Türk tarihinde kötü olaylar olmuştur. Ama hiçbir zaman zulüm olmamıştır. Soykırım amaçlı olay olmamıştır. Niye yapanlar vardır, kötü niyetli insanlar bizim de aramızda vardır. Çanakkale'de destan yazan bir millet aynı tarihte doğu da 1915'de soykırım yapmaz"

Daha sonra salona geçen Tüzmen, AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak burada konuştu. Konuşmasında bazı gazetelerde çıkan 'Demokratik açılım ve Anayasa değişikliğine karşı çıkan 20 'milliyetçi' milletvekili arasında isminin geçmesine de değinen Tüzmen şunları söyledi:

"Benim böyle bir çalışmadan girişimden haberim yok. Biz hiç bir zaman şöyle alttan, yandan, arkadan hamle yapmayız. Biz direk karşıdan direk hamle yaparız, yapacak olursak. Hakikat dışı beyanları yazanları da buradan açıkçası hepinizin değerlendirmesine bırakıyorum. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere siz kulak vermeyin. İstikrar bizim için en önemli şeydir. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Anadolu tabiri ile size şunu söyleyeyim, 'Yuları bende olmayan atın üstüne binmem' isterse küheylan olsun. Ben bürokrasiden ayrılırken bir çok partiden teklif geldi. Ben o zaman dedim ki, boynumuz yiğit boynu bükerse sevda büker. Ben bürokrasiden ayrılırken ortada ne bir seçim vardı ne de bir parti teklifi vardı. Ben direk sevdanın yoluna gittim, Türkiye sevdalı AKP'ye girdim"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title