Haberler

Koltuk Tartışmasına Kadın Eli Değdi

Koltuk Tartışmasına Katılan Kadın Milletvekillerinin Ortak Görüşü : "Büyük Sorunlar Dururken, Koltukları Tartışmayalım"

Bakan Eroğlu’nun, “Meclis’teki turuncu renkli koltuklar milletvekillerini kışkırtıyor” sözleriyle başlayan ve bir anda Meclis gündemine oturan koltuk tartışmasına katılan kadın milletvekillerinden ortak bir görüş çıktı: “Türkiye’nin bu kadar büyük sorunları dururken, koltukları tartışmayalım”

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun, “Meclis’teki turuncu renkli koltuklar milletvekillerini kışkırtıyor” sözleriyle başlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın dönemin Meclis Başkanı’nı suçlamasıyla alevlenen tartışmalar devam ediyor. Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un, “Eski marksistler birbirlerinin ense traşını gördükleri eski salonlardan bir türlü vazgeçemiyor” sözleriyle süren koltuk tartışmalarında Mecliste’ki kadın milletvekilleri de katıldı. Kadın gözüyle turuncu koltuk tartışması ‘gereksiz’ bulunurken, kadın milletvekilleri ortak bir görüşte birleşti: “Türkiye’nin bu kadar büyük sorunları dururken, koltukları tartışmayalım”

Tartışmaları ilginç bir benzetmeyle yorumlayan CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, “Bizans işgal edilirken meleklerin cinsiyetinin tartışıldığına dair rivayetler vardı. Bu tartışmalar da ona benziyor. Türkiye adeta bir yangın yeriyken bu tartışmaların içini boş buluyorum” dedi.

Türkiye’de tartışılması gereken bir çok farklı konu olduğunu söyleyen Baytok, “Bizleri agresifleştiren oradaki ceylan derisi turuncu koltuklar değil; Türkiye’de aç gezen işsiz kalan bize her gün müracaat eden üniversite diplomalı gencecik insanlar” diye konuştu. Baytok ayrıca şunları söyledi:

Halkın gündemi

“Türkiye’nin otobüsleri yakılıp yıkılırken asıl günden bu benim için bu tür tartışmalarla açıkçası hiç meşgul değilim. Aslında tartışmanın özüne girdiğimizde söylenecek çok söz var, arkadaşlarımız da bu konuda gereken değerlendirmeleri yapıyorlar zaten fakat mevcut kişisel gündemimi halkın gündemiyle paralel tutuyorum.”

Gündem değiştirmek

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise tartışmaları, “AKP iktidarı ülkenin gündemini değiştirmek için yol arıyor” sözleriyle değerlendirerek şöyle konuştu:

Renkler gerginlik yaratıyor diyerek koltukları değiştirme yoluna gitmek AKP’nin alışılagelen olası yolsuzluklarından birinin daha yolunu açmaktır. Türkiye’nin bu kadar büyük ve hala çözülmeyen sorunları dururken halk geçim sıkıntısındayken gençlerimiz iş bulamazken meclisteki koltuk tartışmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Renklerde rahatsızlık

Bir hekim olarak renklerin etkisinin yadsınamaz olduğunu söyleyebilirim. Fakat gerginlik koltukların rengine kaldıysa, Meclis Genel Kurul Salonunda duvarlara hakim olan beyaz renk de rahatsız edici. Baş ağrısı ve görme sorunlarını beraberinde getiriyor. Beyaz renk küçük mekanları ferah göstermek için kullanılır. Meclis salonu için doğru bir renk değil ama artık yapılmış bunu yeniden değiştirme gibi bir düşüncenin de gereksiz olduğu kanaatindeyim. Tasarrufa yönelmek gerekiyor.

Acınacak haldeler

Bu tür tartışmalarla halkın gerçek gündemini değiştirme çabasını da rahatsız edici buluyorum. Koltukların renginden daha rahatsız edici olan AKP iktidarının anlayışıdır. Zaten milletin gerçek gündemini değiştirmek için her şeyi yapıyorlar. Koltukları da gündem değiştirmek için kullanıyorlarsa artık gerçekten acınacak halde olduklarını düşünüyorum. Meclis bu tür tartışmalarla meşgul olmak yerine yoksulluğu, işsizliği giderecek çalışmalarla bulunmalıdır. Bu koltuk tartışması milleti ve milletin vekili olduğum için beni son derece rahatsız ediyor.

Temel sorunlara eğilinsin

“Böylesine anlamsız bir tartışmanın gündeme gelmesi bile utanç verici bir durum” sözleriyle tartışmalara katılan CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat da şunları söyledi:

“Hepimiz televizyonlarda izledik. Kurban bayramında atılan etleri toplayarak çocuklarına götürmeye çalışan insanlar vardı. Ülke de işsizlik yoksulluk bu kadar gözler önündeyken koltuklarla, renklerle uğraşmak yerine temel sorunlara eğilinmesi gerekiyor.”

“Türkiye’nin gündeminde diplomalı genç insanların işsizliği, halkın yoksulluğu gibi temel ülke sorunlarıyla uğraşmak yerine sudan konularla gündemi meşgul etmek hakikaten acınası bir durum. Türkiye zor bir dönemeçten geçiyor böyle koltuk rengiyle, psikolojik etkisiyle meşgul olmak anlamsız yersiz hatta acınası bir durum olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title